• Banca Transilvania, TLV este interesata in achizitia Bancii Romanesti......

 

In mod frecvent, este subliniat faptul ca nu este nevoie sa ai creierul unui om de stiinta pentru a fi trader. Atunci, care este acea abilitate de care are nevoie un trader pentru a avea acel moment de aur, care ofera profituri consistente?

Sa fie doar inspiratia de moment, de a alege activul potrivit care v-a transforma acea tranzactie intr-o oportunitate formidabila? Ei bine, este necesara doar o secunda de stralucire pentru a identifica oportunitatea.

Deci, asta nu inseamna ca momentele de aur sunt construite pe noroc si pe un moment de inspiratie? In mod fundamental, da, dar trebuie sa fi in cautarea acelei oportunitati la momentul potrivit si sa sti ceea ce cauti. Sunt multe povesti care atesta elementul noroc, si anume un trader care a decis sa investeasca intr-o companie pe care mai apoi analistii au decis sa o puna pe lista companiilor favorite, iar profiturile traderului au intrecut toate asteptarile.

Sau, traderi care au prezis cu succes un trend cheie, cum ar fi iPhone si care mai apoi au castigat cu actiunile Apple. Sau, traderi care au vazut oportunitatea intr-un dezastru cum ar fi o deversare de petrol sau un incendiu la o rafinarie, care va afecta aprovizionarea cu produse petroliere si prin urmare si pretul.

Fiecare dintre aceste exemple poate fi identificata ca fiind parte dintr-un noroc de a fi la momentul potrivit, in locul potrivit. Cu toate acestea, nu este corect fata de traderul care a stiut ce sa faca cu oportunitatea observata, pentru a o transforma in tranzactii profitabile, sa fie atribuit totul norocului. Acestia au abilitatea de a avea acea inspiratia de moment si abilitatea de a intui incotro o vor apuca masele.

Deci, ce ar trebui facut? Sa stam si sa asteptam acea inspiratie, acel moment de aur? La urma urmei, acestea sunt putine, iar cheia este construirea unei cariere de la un trader incepator la unul experimentat si tranzactionarea in permanenta.

Tranzactionarea in continuu este importanta, indiferent de marimea tranzactiilor, acceptarea profiturilor mici si a eventualelor pierderi si pregatirea starii de spirit pentru a putea tranzactiona un eventual moment de aur. Trebuie executate tranzactiile pe care piata le ofera si nu incercati sa dictati pietei trendurile, pentru ca nimic bun nu va iesi din aceasta incercare.

Tranzactia cea mare este undeva acolo, si toata lumea incearca sa o gaseasca, dar realitatea este ca in 99% din timp si 99% din tranzactii, succesul este construit din tranzactii mici, dar constante, care aduc un profit mic, dar regulat. Astfel evolueaza un trader de succes, si nu asteptand sa tranzactioneze doar momentul de aur.