• Banca Transilvania, TLV este interesata in achizitia Bancii Romanesti......

 

Performanta de varf este un domeniu interesant de cercetare biologica si psihologica, deoarece depaseste limitele a tot ceea ce este posibil. Aceasta se aplica mai ales la atletism, dar cercetarea performantelor de top este foarte relevanta si pentru traderi si investitori, de asemenea.

Din pacate, majoritatea traderilor isi dedica putin timp cultivarii abilitatilor care, de fapt, favorizeaza performantele de top. In schimb, acestia isi concentreaza toate eforturile pe un singur domeniu legat de performanta si anume analiza.

Cu siguranta, exista o multime de instrumente financiare de analizat si cineva, poate fi permanent ocupat analizand piata, analizand liste de emitenti sau ETF-uri, analizand din punct de vedere fundamental companiile si perspectivele acestora, indicatori tehnici, influente macroeconomice, Fed, ratele dobanzilor, piata de obligatiuni cu randament ridicat, pretul petrolului, super-ciclul datoriei, ceea ce se intampla in Japonia, etc. Toate acestea sunt subiecte tratate in articole intr-o singura zi.

Suntem inundati de analize, dar de fapt, cand punem mana pe oportunitati financiare, majoritatea traderilor si investitorilor devin oarecum irationali.

Acest lucru se intampla deoarece, a tranzactiona si a investi in mod activ este in mare masura o abilitate de performanta, care se aseamana cu un sport. Ca si in cazul oricarui sport, exista o mare diferenta intre a analiza ceea ce ar trebui sa faci si cum ar trebui sa o faci, in raport cu a fi capabil sa faci si, de fapt, a face.

Dr. Kenneth Reid numeste aceasta discrepanta gap de performanta.

Nu poti invata multe lucruri practice despre inot dintr-o carte, sau despre scufundari, sau alpinism, etc. De asemenea, nu se poate invata partea despre performanta in tranzactionare dintr-o carte.

Dincolo de analiza

In cazul in care doriti sa va imbunatatiti rezultatele tranzactionarii, va trebui sa acordati mai multa atentie celor doua elemente care se afla dincolo de analiza. Aceste elemente sunt metode de tranzactionare si gestionarea tranzactiilor, care inseamna de fapt auto-gestionare, si vor fi explicate de indata. Analiza este importanta, deoarece defineste limita teoretica pe piata, un potential avantaj care trebuie exploatat. Acest lucru ar putea fi o tema sau un tipar de un anumit fel, care are sens pentru dvs. Fondurile speculative sunt definite in mare masura de temele lor de investitii, care s-ar putea schimba de la trimestru la trimestru, sau poate mai rar. Dar in acest caz, aveti nevoie de o metoda. O metoda este mijlocul pe care l-ati conceput pentru a va exploata baza teoretica. Aceasta include identificarea unui vehicul de investitii adecvat si definirea variabilelor care cuprind sistemul de tranzactionare, ce pot exploata analiza in lumea reala. Al treilea si ultimul factor este gestionarea tranzactionarii, iar in acest caz apar provocari psihologice. Ca si un concert de pian sau un meci de tenis, aceasta implica performanta personala intr-o piata live. In aceasta situatie multi traderi nu pot profita de propia lor analiza. Cercetarea in domeniul performantei de varf indica faptul ca 10 mii de ore de practica nu te vor face un trader maestru, ci modul in care faci aceasta practica conteaza. Cheia este ca in practica efectuata sa imbunatatiti ceva la care nu excelati, si sa faceti acest lucru intr-un mod deliberat, cu atentie si feedback imediat, pe o baza zilnica.