• Banca Transilvania, TLV este interesata in achizitia Bancii Romanesti......

 

Multor traderi li se pare dificil sa lase o pozitie sa ajunga la maturitate si sa ii lase spatiu sa evolueze. Cei care tranzactioneaza intraday, in particular, cunosc acest scenariu foarte bine: Intri intr-o tranzactie iar pretul se misca in favoarea ta, deoarece se retrage doua treimi din miscare in doar cateva minute.

In acel moment, cei mai multi traderi nu isi mai pot stapani bucuria. Dorinta de a iesi din pozitie, de a lua banii si de a pleca de la masa este de cele mai multe ori incontrolabila. A ramane in pozitie este dureros la propriu, deoarece te lupti cu propriile trairi interne, de cele mai multe ori necunoscand conflictele valorice majore care au loc in subconstient.

Acceptarea de profituri partiale este considerata o strategie valida, de multe ori fiind mai usor sa ramai intr-o pozitie, cand pretul se afla intr-o corectie negativa sau intr-o retragere. Acest lucru se intampla deoarece traderii sunt coplesiti si trec prin aceste situatii ori de cate ori piata de misca in defavoarea lor.

Nevoia noastra de a detine controlul deriva din vechile instincte de supravietuire, care sunt adanc inradacinate in noi. Atunci cand detinem controlul, sau cand credem ca detinem controlul, ne simtim in siguranta.

Adevarul, desi greu de acceptat este acesta: Niciodata nu detii controlul, indiferent de ceea ce faci!

Simpla mentiune a acestei idei de multe ori genereaza frica.

Controlul este pur si simplu un mecanism implicit vechi la care mintea conditionata revine atunci cand ceva pare sa nu fie pe placul nostru. Orice ii displace mintii noastre logice inseamna ca este in afara zonei noastre de confort.

Intr-un moment de trezire intr-o constiinta mai larga devenim atenti la o multime de lucruri care nu sunt pe placul nostru. Intr-o perspectiva mai larga, antipatiile dezvaluie tipare si comportamente vechi, pana acum nevazute.

Majoritatea tiparelor noastre de comportament in tranzactionare deriva din nevoia noastra de a supravietui si nu din nevoia de a ne dezvolta si de a explora noi oportunitati.

Atunci cand o tranzactie evolueaza impotriva noastra, gandul dominant se indreapta inspre protectia capitalului si al ego-ului personal.

Studii stiintifice au aratat ca de fiecare data cand mintea actioneaza intr-un tipar de limitare, negativ, intregul sistem minte-organism se contracta. Comunicare dintre creier si celulele, care permite armonia si echilibrul, intra intr-o stare de alarma. Fluxul de sange care oxigeneaza celulele este intrerupt, deoarece organismul se pregateste sa functioneze pe o "ratie de razboi", deoarece acesta vede necesitatea de a conserva energia intr-un mediu in care resursele necesare vietii se imputineaza.