• Banca Transilvania, TLV este interesata in achizitia Bancii Romanesti......

 

Majoritatea oamenilor sunt de acord ca a fi sanatos este unul dintre cele mai importante lucruri din viata unei persoane, indiferent de profesie. In calitate de trader, ati simtit deja stresul din timpul anumitor tranzactii. De fapt, tranzactionarea implica stres, si este acel tip cronic de stres cu care multi traderi sunt familiarizati, iar acesta poate fi daunator pentru sanatate.

Stresul cronic este legat de toate bolile majore si poate provoca o moarte prematura. Nici un trader nu este ferit de stresul din timpul tranzactionarii. Din fericire, exista cateva lucruri pe care le puteti face si care ar putea combate stresul, ar mentine sanatatea si longevitatea.

Exercitii

Cu totii stim ca exercitiile sustin starea buna de sanatate si joaca un rol deosebit in combaterea stresului. John Ratey, de la Harvard MD, spunea ca daca am putea imbutelia exercitiile de aerobic, am avea un medicament miraculos. Exercitiile de aerobic precum alergarea, inotul, ciclismul si alte activitati care ajuta inima sa functioneze corect, sunt unele dintre cele mai eficiente lucruri pe care le putem face contra stresului. Cercetarile au aratat ca exercitiile de aerobic nu numai ca reduc semnificativ stresul si efectele sale de imbolnavire, dar, de asemenea, sunt extrem de eficiente in tratarea anxietatii si depresiei, care insotesc frecvent stresul cronic.

Ca beneficiu secundar, important pentru traderi, exercitiile de aerobic ajuta, de asemenea, in procesul de invatare. Dr. Ratey numeste exercitiile de aerobic "un miracol" pentru creier. Exercitiile elimina neurotoxinele, fapt ce ajuta la procesul de invatare si amintire. Cercetarile au aratat ca elevii isi pot imbunatati performantele academice cu 17% intr-un singur semestru, daca fac exercitii de gimnastica inaintea orelor de clasa. Daca va doriti cu adevarat sa invatati sa cititi pietele financiare, faceti putin jogging inainte de a studia graficele.

Atentia

Constientizarea este un alt mod de a reduce stresul din viata noastra. Atentia este o practica straveche mentala, care ne ajuta sa ne cultivam spatiul mental, in care gandurile si sentimentele trec repede, nu sunt permanente sau ceva la care trebuie sa raspundem. Atentia ne ajuta sa vedem ca stresul tranzactionarii, frica si anxietatea sunt produse ale mintii noastre si de multe ori nu reflecta realitatea. De cate ori, spre exemplu, nu ati inchis o pozitie de frica sa nu pierdeti bani, iar piata a continuat sa se miste in directia favorabila?

Atentia ne afecteaza in mod pozitiv pe mai multe niveluri. Este un remediu eficient contra stresului. Unul dintre cele mai bune programe de reducere a stresului pentru persoane care, de altfel, sunt sanatoase mental, dar au un nivel ridicat de stres, se bazeaza pe atentie. Din punctul de vedere al psihologiei tranzactionarii, atentia este cea mai eficienta metoda de a invata cum sa nu fi deturnat de emotii si sa te menti concentrat pe ceea ce este important pentru tranzactionare.

Traieste mai mult

Cele mai recente cercetari arata, de asemenea, ca atentia are un impact asupra ADN-ului nostru si chiar poate creste longevitatea. Oamenii de stiinta au descoperit ca punctele de protectie, de la sfarsitul cromozomilor, numite telomere, pot fi influentate pozitiv de atentie.

Atentia ajuta la mentinerea lungimii telomerilor. In studiile clinice, cei care au practicat atentia, si-au pastrat lungimea telomerilor in comparatie cu cei care nu au facut aceste exercitii. Atentia pare sa afecteze ADN-ul nostru prin reducerea stresului, fapt ce a fost legat de lungimea telomerilor.

Practicarea sportului si a exercitiilor de atentie nu te vor ajuta numai sa tranzactionezi mai bine, dar, de asemenea, vor ajuta la mentinerea sanatatii si a longevitatii.