• Banca Transilvania, TLV este interesata in achizitia Bancii Romanesti......

 

Metodologia si psihologia sunt cheia pentru a tranzactiona cu succes, insemnand la fel de mult ca si resursele financiare. Iti trebuie o strategie de tranzactionare care functioneaza si un management al riscului corect. Metodologia utilizarii unei strategii care are un palmares, combinata cu un management al riscului sensibil, care asigura ca numai un procent limitat de capital este pus in joc la fiecare tranzactie sunt rationale si cuantificabile.

Definind in mod clar nivelul de angajament financiar si constientizand ca vom incasa si pierderi vom aborda corect orice tranzactie. Acest lucru ajuta la atingerea telului: o tranzactionare de succes.

Prin natura sa, tranzactionarea este despre lucrul cu probabilitati si cote, dar acest lucru nu inseamna un dezavantaj. Intotdeauna exista posibilitatea ca lucrurile sa evolueze impotriva ta, indiferent cat de mult ai analizat, revizuit si luat in considerare. Evenimentele au loc continuu, companiile fac anunturi neasteptate, pietele se intorc impotriva ta si ai o tranzactie pierzatoare.

Intrebarea care se pune intotdeauna este ce faci atunci si cum reactionezi, deoarece tentatia este sa te indoiesti de tine si sa te superi pe propria persoana. Totusi, avand in vedere natura pietelor, nu trebuie sa luati toate neajunsurile personal, deoarece acesta este dezavantajul atunci cand joci un joc de probabilitate.

Este mult prea usor sa iei un esec personal. Privind retrospectiv vei constata ca este un lucru simplu si te vei intreba cum de nu ai putut sa il vezi. Este un pas mic pana la a-ti pune propriile abilitati sub semnul intrebarii si a te declara pe tine insuti incapabil de a deveni un trader.

Este adevarat totusi? Este aceasta o evaluare corecta a situatiei?

Numele dat acestui mod de gandire este "neajutorat predispus" si se recunoaste prin tentatia de a fi mereu pesimist si negativ atunci cand ceva se intampla care evolueaza impotriva planurilor si a dorintelor proprii. Totusi, pentru a fi un trader profitabil, este esential sa evitati aceste internalizari si sa va asigurati ca aveti un plan robust care incepe si se termina cu presupunerea ca puteti tranzactiona profitabil la urma urmei si ca este doar o chestiune de a potrivi lucrurile pana veti fi un trader profitabil.

La urma urmei, cel mai important in a fi un trader este ca desi exista milioane de oameni care tranzactioneaza pentru propriile lor scopuri, acestia sunt doar "parte a pietelor". Trebuie sa te concentrezi doar pe tine si pe piete si daca tranzactionezi pe propriul tau cont atunci nu ai nici macar distragere sau suparari din partea sefilor, supraveghetorilor sau clientilor, deti tot controlul a cum administrezi contul si in ce tranzactii iei sau nu parte.

O astfel de independenta inseamna ca se poate cadea usor in capcana de a face pierderile personale si de a transforma esecurile intr-un punct central, dar, in fapt, trebuie sa acceptati ca aceste pierderi se vor mai intampla si sa treceti mai departe. Este doar o alta parte a bonusului de a fi in control.

Ce strategie alegeti, punerea in aplicare a unui management al riscului adecvat si modul de abordare a oportunitatilor identificate, sunt toate sub propriul control. Mentalitatea trebuie sa fie una de auto-credinta si de intelegere cum ca tranzactionarea profitabila este doar despre procente si, deci, vor fi si suisuri si coborasuri.

A presupune ca poti controla totul te va face "neajutorat predispus", lucru ce va aduce cu sine un risc si mai mare, si anume susceptibilitatea la indoiala de sine si negativism, nici unul dintre ele nefiind potrivit cu mentalitatea de trader. Ceea ce trebuie sa faceti este sa va asigurati ca in orice moment, si in special in perioadele de pierderi, veti ramane calm si concentrat si nu va veti uita niciodata de propria strategie de tranzactionare.