• Banca Transilvania, TLV este interesata in achizitia Bancii Romanesti......

In calitate de traderi, vom incerca sa mentinem un nivel ridicat de concentrare si performanta in orice moment. Accentul este pus pe planurile de tranzactionare, a proceselor, a evenimentelor, a riscurilor si a recompensei, indicatori si grafice, strategii si aproape un milion de alte posibilitati la un moment dat. Intr-adevar este imposibil pentru un om sa urmareasca toate informatiile disponibile.

Cand ajungi la un punct cand nimic nu mai are sens, si toti ajungem acolo, este timpul pentru o perioada de relaxare. John Hoagland o mai numeste si "oboseala de date" si apare pe mai multe intervale de timp. In intervalul de timp de o zi, s-ar putea sa fie suficienta doar o plimbare pentru a-ti limpezi capul si a te axa pe cele mai importante informatii care iti parvin.

Analizati-va singuri din timp in timp si notati capacitatea de concentrare pe o scara de la 1 la 10. Fiti cinstiti si constienti de modul in care capacitatea de concentrare variaza in diferite momente ale zilei si in diferite zile ale saptamanii. De-a lungul  timpului, saptamani sau chiar luni in fata calculatorului, ar trebui sa incepeti sa observati cand oboseala se acumuleaza si nu va puteti concentra pe cat este nevoie. Atunci ar putea fi timpul pentru o pauza.

Desigur, pastrarea unei conditii fizice bune, respectarea unui program potrivit de somn si a unui stil de viata echilibrat va ajuta sa va pastrati puterea de concentrare si sa tineti "oboseala de date" sub control. Indiferent de starea dvs. fizica, va trebui sa va relaxati din cand in cand. Poate o plimbare va ajuta, dar sunt momente cand trebuie sa "evadati" pentru cateva zile.

Problemele personale pot avea acelasi efect ca "oboseala de date". Cand sunteti stresat, acest lucru va impart atentia si nu exista nici un mod sa va concentrati deplin pe tranzactionare, nici macar pentru o scurta perioada. In functie de stres, desigur, confruntarea cu problema respectiva poate dura ceva timp, dar nu merita sa va riscati contul pana cand nu sunteti intr-o stare de spirit potrivita.

Exista evenimente care vor necesita putin mai mult timp pentru a recupera energia necesara pentru o buna performanta. Daca nu ati ajuns in acest punct inca, veti ajunge, si speram ca veti stii cand veti ajunge in acel punct, inainte de orice pierdere. Este usor sa te pierzi in tranzactionare si chiar cei in cea mai "buna conditie" au nevoie de putina odihna din cand in cand.

Dupa revenirea la lucru, veti avea o viziune asupra pietei mult mai clara. Daca simtiti ca "nu puteti vedea padurea din cauza copacilor", atunci ar fi timpul sa lasati lucrul deoparte si sa va limpeziti mintea.