• Banca Transilvania, TLV este interesata in achizitia Bancii Romanesti......

 

Chiar daca tranzactionati intr-o piata bullish, nu va entuziasmati prea tare, deoarece asta nu inseamna ca veti obtine profituri fara munca sau fara o concentrare permanenta. Regulule meseriei de trader nu se schimba niciodata, chiar daca uneori poate fi mai usor si alte ori mai greu.

Intai trebuie sa identificati o tranzactie cu sanse mari de reusita, iar apoi, sa va stabiliti un plan pe care sa il executati. Trebuie sa fiti rabdatori in timp ce piata evolueaza in directia optima, iar apoi sa va asigurati ca intrati si iesiti din pozitie la momentul oportun, pentru a obtine profit.

Cu toate acestea, cel mai adesea lucrurile nu merg la fel de bine ca in planul initial si trebuie sa va confruntati si cu tranzactii esuate.

Acest lucru este valabil si atunci cand piata evolueaza intr-un trend ascendent si atunci cand piata coboara, astfel incat trebuie sa fiti pregatiti sa depuneti volumul necesar de munca si de concentrare pentru a gestiona riscul, in masura in care acest lucru este posibil.

A ramane motivat este partea cea mai grea. Este adevarat ca o piata in trend este cel mai bun factor de motivare, deoarece exista mai multe oportunitati, sau oportunitatile sunt mai evidente. O piata care se misca lateral, este in flat, poate fi descurajanta, deoarece impredictibilitatea adauga un nivel suplimentar de stres, teama sau ingrijorare.

Cu toate acestea, miscarile curente ale pietei in sus si in jos, ar trebui sa fie suficiente pentru a adopta o atitudine pozitiva si pentru a fi motivat sa faceti profit. Cheia este sa va asigurati ca executati cat mai multe tranzactii cu putinta, atent planificate, pentru a avea o perioada de tranzactionare profitabila.

Acum este timpul sa va asigurati ca va concentrati asupra pietei si a momentului, totodata acordand atentie permanent managementului riscului, pentru a va asigura ca nu deveniti prea increzator. Traderul prea increzator tinde sa creada ca este invincibil si ca piata va continua sa ii aduca profituri, fara a mai fi nevoie sa isi planifice atent tranzactiile, sau sa isi faca temeinic analiza tehnica. Aceasta este o abordare periculoasa!

Subliniind faptul ca, desi exista o necesitate sa tranzactionati suficient, pentru a intoarce cotele in favoarea dvs., prea multa incredere in sine poate conduce la riscul de supra- tranzactionare. Executand un numar in exces de tranzactii si supunand riscului tot capitalul disponibil, in orice moment, veti ajunge in situatia de a nu va mai putea concentra suficient la planul de tranzactionare si de a nu mai putea reactiona imediat la miscarile pietei.

Acest lucru va conduce la mai multe tranzactii ratate si exista o probabilitate ridicata sa va reduceti dramatic profiturile pe care le incasati. Deci, fiti realisti in stabilirea obiectivelor, recunoasteti-va limitele si actionati in concordanta cu acestea. Perseverenta pe termen lung este cheia profitului si nu un rulaj rapid pe foarte multe fronturi.

Perseverenta face diferenta intre un trader de succes si aceia care nu reusesc sa se mentina pe termen lung. Indiferent de conditiile din piata, trebuie sa fiti un trader activ pentru a putea profita de oportunitatile care apar. Desigur, in anumite perioade economice, este necesar sa reduceti volumul tranzactiilor, dar numai prin perseverenta, concentrare asupra pietei si investirea in oportunitati, veti obtine o consistenta in profit.

Asigurati-va ca va recunoasteti toate realizarile, tineti cont ca nu doar tranzactiile care va ofera un profit va ajuta sa progresati in piata si aveti incredere in capacitatile dvs. de a fi un trader de succes. Atunci veti fi pregatit pentru momente ale pietei cu adevarat in trend, si profiturile mari vor deveni o reala posibilitate.