• Banca Transilvania, TLV este interesata in achizitia Bancii Romanesti......

Cand vorbim despre investitii, prima regula este gestionarea eficienta a sentimentelor. Este imposibil sa eliminati impulsul de a actiona atunci cand euforia sau panica plutesc in aer. Chiar daca nu puteti elimina emotia care va impinge sa reactionati, puteti controla reactia. Cea mai importanta regula este sa nu lasati emotiile sa vorbeasca. Asta inseamna sa nu cedati panicii sau euforiei.

  1. Panica sau euforia sunt inutile atunci cand vine vorba despre tranzactionare. Ori le controlati, ori va controleaza ele.
  2. Rabdare si disciplina: acestea sunt doua trasaturi pe care trebuie sa le aveti dupa regula de mai sus. Nu puteti castiga in piete, daca sunteti grabit sau indisciplinat. Trebuie sa asteptati ca multimea sa se panicheze, inainte de a va investii banii in actiuni. Daca decideti sa actionati short, nu va opuneti maselor doar pentru ca acestea nu se mai opresc. Trebuie sa asteptati pana ce trendul descrescator da semne ca se termina, inainte de a lua o alta pozitie care se opune maselor.
  3. Toate formele de mass-media populare ar trebui evitate. Cu alte cuvinte, in cazul in care urmariti aceste canale pentru sfaturi de investitii, acest lucru se va dovedi nociv pe termen lung. Utilizati mass-media doar pentru a obtine un indicator despre ceea ce fac masele.
  4. Stabiliti o strategia inainte de a tranzactiona cu bani reali. Nu va bazati pe norocul incepatorului, pentru ca singura rasplata va fi pierderea. Planul ar trebui sa contina obiective de profit pe fiecare tranzactie si un plan de iesire in cazul in care tranzactia nu merge.
  5. Analiza tehnica este foarte importanta. Toti traderii ar trebui sa inteleaga bine conceptele de baza. Incercati sa intelegeti cun se lucreaza cu 2-3 indicatori tehnici. Facand astfel, va sporiti considerabil sansele de reusita.
  6. Studiati si intelegeti pietele in care urmeaza sa tranzactionati.
  7. Nu incercati sa tranzactionati optiuni pana nu aveti cunostinte solide despre cumpararea si vanzarea de actiuni. Dupa ce ati castigat un profit frumos, puteti utiliza o parte din bani pentru a tranzactiona optiuni si alte instrumente derivate, daca va doriti in continuare acest lucru.
  8. Invatati sa va relaxati. Stresul nu va face bine. Stresul conduce la imbolnavire. Un organism bolnav va esua lamentabil in piete.