• Banca Transilvania, TLV este interesata in achizitia Bancii Romanesti......

 

Anticiparea, in momentele finale ale unui meci de fotbal, poate produce un impuls minunat de adrenalina. Multi oameni se bucura de explozia de emotie si cauta suspans si drama in programele de televiziune precum thriller-ele. Tot la aceste lucruri se asteapta si multi incepatori sa obtina de la tranzactionare si, intr-adevar, este o activitate interesanta cu suisuri si coborasuri.

Cu toate acestea, traderii de succes nu sunt in cautare de senzatii tari, ci isi aleg cu grija si isi evalueaza atent tranzactiile care le vor aduce profituri. Tranzactionarea conform planului de tranzactionare s-ar putea sa nu aiba farmecul, emotia si splendoarea pe care o cauta traderii incepatori, dar asta nu inseamna ca este plictisitoare.

Adrenalina in crestere care survine atunci cand si stresul creste in asteptarea sau anticiparea unui rezultat poate produce nerabdare, claritate in gandire si energie. Sentimentul de marcare a profitului asteptat, poate genera senzatia de graba care face ca stresul si anxietatea din timpul tranzactionarii sa merite.

Problema apare atunci cand traderii se confrunta cu mai multe sarcini monotone precum cautarea oportunitatilor si documentarea. Cum puteti obtine noutatile sau inspiratia daca sunteti dependent de adrenalina? Ei bine, o gandire rapida va poate ajuta sa obtineti mai repede noutatile si sa treceti la actiune.

Dovezi concludente au fost gasite intr-un experiment al Dr. Pronin si Dr. Wegner. Scopul a fost, de a se vedea daca viteza de citire poate influenta starea de spirit a cititorului. Rezultatul a fost surprinzator, deoarece pe baza masuratorilor starii de spirit, inainte si dupa citire, era irelevant daca o persoana a citit o declaratie pozitiva sau negativa, dar cei care au citit-o mai repede au fost mai fericiti. Prin urmare, implicatiile sunt ca daca simtiti nevoia sa fiti motivati sau sa va simtiti pozitivi, puteti pur si simplu sa cititi mai rapid o lectura pe care sa o refocalizati apoi. Acest lucru se poate aplica, de asemenea, si pentru viteza de gandire.

Deci, de ce este nevoie de o gandire mai rapida? Concentrare. Concentrare pe ceea ce este in fata dvs. Concentrare pe gasirea faramei de informatie care va va ajuta sa gasiti urmatoarea oportunitate. Concentrarea pe planul de tranzactionare, pe strategia de tranzactionare si pe executia tranzactiilor. Blocati distragerile, evitati ghicitul - opusul verificarii - si treceti prin cat mai multe scenarii cat mai repede cu putinta. Nimic din toate acestea nu inseamna sa fiti impulsiv sau sa ignorati pasii de verificare care ajuta la obtinerea succesului.

Este mult prea usor sa va incurcati in date sau in cercetari, atunci cand sunteti trader, in special unul incepator. Sunt atat de multe optiuni si posibilitati incat procesul de gandire poate incepe sa domine si poate deveni un canal de scurgere a energiei. Pastrarea unei stari de spirit cat mai buna cu putinta si mentinerea adrenalinei la un nivel rezonabil in timpul gandirii sunt esentiale pentru a va descurca cu toate obstacolele si pentru a fi mai eficient in activitatea de tranzactionare. Pentru toate acestea exista o solutie simpla: Gandeste rapid!