• Banca Transilvania, TLV este interesata in achizitia Bancii Romanesti......

Traderii sunt preocupati de castiguri. Acesta este motivul pentru care aleg, in primul rand, aceasta profesie.

Dar, pentru a castiga, intai trebuie sa invete sa piarda. Daca nu invatam modul corect de a pierde, atunci castigurile vor insemna intotdeauna prea mult si ca orice obiectiv privit cu entuziasm va tinde sa fie evaziv.

A invata sa piarda in mod corespunzator nu este usor pentru nimeni. Pierderile sunt dureroase si trebuie sa ne obisnuim cu aceasta durere. Exista o zicala in domeniul dezvoltarii personale: Ceea ce rezista persista. Daca vom rezista la pierderi, vom ajunge sa tranzactionam pentru a nu pierde, care este si cea mai buna strategie.

Tranzactionarea este dificila pentru ca asa cum au aratat mai multi cercetatori, oamenii nu sunt rationali atunci cand vine vorba despre bani. Un motiv pentru care banii conteaza mai mult decat ar trebui este ca omul are reflexul de a supravietui, si in epoca moderna banii sunt legati in mod direct de supravietuire. Banii, de asemenea, sunt corelati cu stima de sine. Cand oamenii lupta pentru bani, este important sa stie ce valoare sau ce set de valori este in joc si acest lucru se aplica in trading la fel de bine.

De exemplu un trader bogat a fost foarte stresat atunci cand in timpul unei tranzactii a pierdut 100 USD. Pentru el, o pierdere a insemnat ca a gresit si nu s-a putut impaca cu aceasta idee. Ca antreprenor si director era obisnuit sa fie sef si sa aiba intotdeauna dreptate. Prin urmare, cand tranzactiona, mandria lui era in joc. Desi isi vanduse compania, modul sau de gandire era tot corporativ.

William Eckhardt a spus in felul urmator: "In timp ce amatorii raman faliti din cauza pierderilor mari, profesionistii raman faliti datorita castigurilor mici". Daca sunteti undeva pe la mijloc, atunci ati invatat sa aveti pierderi mici, aceasta fiind calea pentru succesul pe termen lung.

Odata ce ati ajuns sa fiti bucurosi ca aveti pierderi mici, atunci ati gasit calea pentru o gandire castigatoare.