• Banca Transilvania, TLV este interesata in achizitia Bancii Romanesti......

 

Nu toate oportunitatile se transforma neaparat in succes, astfel ca sunt sanse sa ai si esecuri. Intr-adevar, tinand cont ca obstacolele sunt mai mult o regula decat o exceptie, ar fi foarte neobisnuit sa poti spune ca toate au mers perfect.

La urma urmei, succesul depinde de identificarea strategiei de tranzactionare castigatoare, lucru care este destul de greu de realizat, mai ales ca pietele financiare se schimba si, deci, si strategiile trebuie sa se schimbe, de asemenea. In procesul de stabilire a abordarii corecte, drumul va fi presarat cu pierderi si esecuri, dar cheia succesului este modul in care reactionezi la acestea. De departe, cel mai usor este sa devi frustrat.

Frustrarea se poate acumula rapid, pe masura ce tranzactie dupa tranzactie evolueaza in mod contrar asteptarilor, sau pietele iti blocheaza executiile planificate, sau alte obstacole intra in joc. Pentru oricine, aceasta frustrare acumulata poate conduce la dorinta de a ceda, de a te resemna ca toate lucrurile merg prost. Aceste lucruri nu ajuta un trader sa devina unul de succes, ci doar puterea de a se ridica si merge ai departe. Ceea ce conteaza este sa va amintiti ca esecurile sunt normale, nici unul dintre acestea nu are legatura cu persoana in cauza si frustrarea este o emotie distructiva. Trebuie sa va construiti nivelul de toleranta, astfel incat frustrarile sa fie date la o parte si sa puteti continua.

Exista si un argument, si anume faptul ca in lumea tranzactionarii esecurile sunt aproape o cerinta. Ganditi-va la acestea ca la ceva ce face parte din plan si ca esecurile si pierderile va ajuta sa va rafinati planul de tranzactionare. Sa identificati o strategie de tranzactionare castigatoare de la bun inceput este aproape imposibil si, prin urmare, esecurile sunt o oportunitate de a perfectiona strategia de tranzactionare si de a face profit. Prin urmare, esecurile sunt o oportunitate si nu un obstacol, astfel incat acestea trebuie sa va ambitioneze, sa va inspire sa incercati din nou, sa va revizuiasca strategia de tranzactionare si sa ajute la procesul de invatare.

Pentru a fi corect, indiferent cat de experimentat esti si cat de pozitiv incerci sa fii, fiecare pas inapoi va consuma energie pentru a-i face fata, mult mai mult decat consuma profitul obtinut. Prea multi pasi inapoi sunt epuizanti din punct de vedere fizic si psihic, deci care este cel mai bun mod de a face fata?

In mod ideal, trebuie sa te astepti ca vor fi obstacole la tot pasul, trebuie sa fii pregatit din punct de vedere psihologic sa te confrunti cu ele. Trebuie sa constientizezi costul fizic la fel de mult precum cel mental si sa faci exercitii fizice si sa adopti o alimentatie adecvata, pentru ca sistemul imunitar sa se fortifice.

Adaugati apoi o odihna adecvata noaptea si sunteti pe drumul cel bun in ceea ce priveste protectia fizica. Amintiti-va ca pentru a reusi trebuie sa aveti asteptari realiste, sa va recunoasteti nivelul de calificare, dificultatile pietelor si posibilitatile de tranzactionare.

In concluzie, pregatiti-va sa intampinati si pierderi, tineti cont ca acestea fac parte din drumul spre succes, si tranzactionati in continuare, pana veti fi din ce in ce mai profitabili.