• Banca Transilvania, TLV este interesata in achizitia Bancii Romanesti......

 

Acoperisul are fisuri, ploile vin iar instinctul preia controlul si va determina sa va urcati pe acoperis pentru a pune un strat de protectie, pentru ca interiorul casei sa ramana uscat. Instinctul de a mentine casa uscata, este ceea ce genereaza energia pentru a obtine rezultatul final si puterea pentru a face acest lucru. Acelasi lucru este valabil si pentru active, in special datorita nevoii umane de a mentine situatia sub control.

Cum poate fi adaptat un astfel de impuls fizic la pietele financiare si la protejarea tranzactiilor? In acest caz, nu este nevoie de construirea unui adapost fizic si, intr-adevar, s-ar putea sa nu fie posibila gasirea protectiei cautata instinctiv, deoarece este imposibil sa controlati suficiente aspecte ale pietelor financiare. Prin urmare, este necesar ca energia sa se concentreze asupra a ceva ce se poate realiza si care functioneaza impreuna cu mersul pietelor financiare.

In cartea sa, “Way of the Warrior Trader”, Dr. Richard McCall descrie modul in care problema trebuie abordata si abordeaza pietele financiare ca un razboinic iscusit, unde castigarea este atribuita perceptiei si aplicarii strategiei. Doar consumul de energie si incercarea de a impune actiuni nu va duce la vreun castig, dar vor fi epuizante din punct de vedere fizic. Esentiala este cunoasterea a ce se poate face si ce nu, pentru a putea concentra energia in directia potrivita.

Deci, ce nu se afla sub controlul traderilor? Ei bine, exista o intreaga lista de lucruri care pot influenta pretul unui activ si al pietelor financiare. De exemplu, putem aminti, rapoartele mass-media, deciziile de politica monetara, castigurile companiilor si felul in care marea masa reactioneaza la acestea.

Toate acestea sunt elemente fundamentale care creaza schimbari pe pietele financiare si modificari ale preturilor activelor individuale, si nici unul dintre aceste elemente nu se afla sub controlul unui trader sau investitor. Esential este sa se evite risipa de energie pe aceste elemente, mai mult decat trebuie pentru a fi incorporate in strategie si a fi identificate trenduri, acolo unde este posibil.

Cu toate acestea, in ciuda faptului ca nu puteti controla aceste elemente si multe altele de pe pietele financiare, asta nu inseamna ca nu puteti castiga de pe urma lor. Este doar o problema de concentrare a energiei in directia potrivita si de a examina atent fiecare element pentru a gasi indicii care ar putea fi de ajutor in identificarea unui trend, sau pentru a fi parte din analiza individuala a unui activ. Nu exista nici o provocare fizica in activitatea de tranzactionare, dar provocarea mentala poate fi o mare consumatoare de energie, astfel ca trebuie sa fiti siguri ca sunteti pregatiti din punct de vedere fizic, mental , prin concentrare, managementul stresului si pregatire.

Acest lucru va va permite ulterior sa detineti controlul deplin al acelor elemente care pot fi controlate, precum planificarea tranzactiilor, gestionarea riscului, executia corecta a planului de tranzactionare si concentrarea care va permite sa reactionati rapid la evenimentele din piata. Traderul de succes este cel care recunoaste ceea ce poate si nu poate controla, si reactioneaza ferm pentru a controla riscul. In acest fel, el isi maximizeaza profitul si actioneaza corespunzator pentru a-si conserva energia.