• Banca Transilvania, TLV este interesata in achizitia Bancii Romanesti......

 

A gresi este o situatie care ii face pe majoritatea oamenilor sa se simta inconfortabil. A gresi nu este ceva ce majoritatea oamenilor doresc sa admita sau sa recunoasca. Pentru traderi, dorinta de a avea dreptate poate deveni o obsesie, iar acestia tind sa respinga orice imperfectiune perceputa.

Cu toate acestea, este atat de rau sa te inseli? Faptul ca ai gresit nu te ajuta putin sa devi mai bun si sa faci lucrurile mai bine? Cu siguranta, traderii cu experienta au invatat ca admiterea greselilor si folosirea lor pentru a invata este un lucru esential pentru a-si imbunatati tehnicile de tranzactionare. Numai in acest fel poti presupune ca incepi sa stapanesti cunostinte despre pietele de capital.

Dupa cum a remarcat un trader, onestitatea este cheia si elementul esential pentru o tranzactionare de succes, nu faptul de a avea dreptate, deoarece exista mai multe nuante de dreptate, dar managementul riscului te mentine pe pozitie. Traderul de succes este acela care deschide pozitii acolo unde sansele inclina in favoarea lui, iar apoi, lucreaza la planul sau de tranzactionare.

Daca te temi sa nu gresesti, acest lucru poate crea ezitari sau poate impiedica gestionarea adecvata a tranzactiilor care evolueaza in sens opus celui dorit, deoarece este imposibil sa recunosti ca te-ai inselat.

Aici este diferenta notabila dintre traderii incepatori, care se blocheaza de obstacolele pe care le intampina si traderii cu experienta, care stiu ca acest lucru se intampla si esential este sa tranzactioneze in continuare.

Dar, problema este ca un rezultat slab indica faptul ca ai gresit, si a gresi este o senzatie neplacuta. Pentru un trader, faptul ca a gresit aduce cu sine si pierderi, iar pentru un novice aceasta este o lovitura dubla.

Ego-ul si soldul bancar au fost lovite in acelasi timp. Cert este ca greselile trebuie sa fie recunoscute, iar atunci cand te joci cu anumite cote, sigur vei mai si gresi uneori.

Deci, pentru a-ti pastra perspectivele si pentru a continua ca si trader, ce trebuie sa faci? Trebuie sa te reintorci la piata pentru urmatoarea oportunitate, dar cum sa eviti esecurile?

Ei bine, trebuie sa tranzactionezi in continuare. Trebuie sa treci prin victorii, dar, mai important, trebuie sa treci de pierderi si de obstacole. Trebuie sa te confrunti cu faptul ca nu ai avut dreptate si cu tranzactii care evolueaza impotriva ta, si sa fi in pozitia de a invata ca a nu avea dreptate, sau a te mai confrunta si cu tranzactii neprofitabile, nu este chiar atat de rau.

Atunci cand ego-ul si sinele iti cer sa ai intotdeauna dreptate, fara indoiala, vor mai exista si momente inconfortabile. Ideea este sa evitati riscul de a ingheta, de a va fi frica sa efectuati o tranzactie care ar putea merge prost.

Creati-va, in timp, capacitatea de a va relaxa, si veti descoperi ca a fi relaxat aduce cu sine o gandire mai clara si capacitatea de a face din mers ajustarile necesare in viitor.