• Banca Transilvania, TLV este interesata in achizitia Bancii Romanesti......

 

Investirea a fost, in mod traditional, vazuta ca o modalitate mai usoara de a participa la tendinte, dar, din pacate, intrebarea care se ridica este: Acest lucru mai este inca adevarat intr-o lume care intra tot mai mult intr-o stare de haos?

Acest haos va continua si in viitorul apropiat, probabil in urmatorii 10 ani sau mai mult. Pentru investitorii pe termen lung, tendintele de tranzactionare vor fi destul de provocatoare, deoarece mediul economic se schimba si timing-ul va fi esential. O buna sincronizare este ceea ce scapa multor investitori si traderi, de aceea vedem cum multi dintre ei sfarsesc prin a pierde.

Indiferent de modul in care am privi lucrurile, tranzactionarea si timpii de investitii s-au schimbat.

Investitiile de astazi se deruleaza pe fondul scaderii rapide a increderii in guverne si in institutiile financiare. Acest fapt va aduce si mai multa volatilitate in urma sa.

Nu sunt foarte populare previziunile care anunta ca vor urma vremuri grele. Este foarte usor sa pretinzi ca totul va fi bine din nou si trebuie doar sa iei o pauza si sa te relaxezi pentru o vreme.

In cazul in care "o vreme" se transforma in ani, trebuie regandita toata abordarea pietelor, sau investitiile vor fi maturate de valul de panica si dezordine, care cu siguranta vor fi cuvintele de ordine in urmatorul deceniu.

Deci ce este de facut?

Atunci cand este greu de prevazut incotro se vor indrepta lucrurile, trebuie accesate resurse alternative.

Am mai vorbit si inainte despre asta: creativitatea este extrem de valoroasa in aceste vremuri incerte. Intuitia surclaseaza logica de fiecare data in vremuri de criza. Gandirea nu ajuta extraordinar de mult. Avem de-a face cu un teritoriu necunoscut. Logica nu ajuta la gasirea vreunui raspuns, deoarece mintea poate judeca numai lucrurile despre care stie deja.

Pe de alta parte ar trebui sa va intrebati ce conteaza cel mai mult pentru dumneavoastra?

Sunteti preocupati de factorii de mediu, credeti in medicina alternativa, in tehnologi inovatoare, reforma educatiei, stiinta? Oricare ar fi raspunsul, probabil ca veti avea o intelegere mai mare a acestor sectoare si veti simti care anume este in curs de dezvoltare.

Pe cat de inconfortabil ar parea, investitorii si traderii trebuie sa deschida ochii la un mediu foarte diferit si in continua schimbare. Toata lumea trebuie sa invete sa-si imbunatateasca propria constientizare si sa invete ceea ce conteaza cu adevarat.