• Banca Transilvania, TLV este interesata in achizitia Bancii Romanesti......

 

Toata lumea a simtit o lipsa de incredere la inceput. Lipsa de incredere este una dintre cele mai frecvente probleme pe care le au cei care incep sa tranzactioneze.

De ce se intampla acest lucru?

Pentru ca niciunuia dintre noi nu ii place sa piarda, iar noi toti uram sentimenul de a realiza ca am facut o "greseala". Evitarea greselilor si evitarea pierderilor au fost intiparite in mintea noastra inca din copilarie si mai ales din scoala. Pe masura ce crestem, parintii nostri au tendinta de a detalia acest lucru.

Prin urmare, ne insusim aceasta mentalitate si simtim ca tot ceea ce facem trebuie sa fie bine si ca nu trebuie sa facem greseli niciodata, ceea ce stim ca este de fapt o imposibilitate.

Chiar si traderii si investitorii cu o experienta de peste 20 de ani, continua sa invete si sa-si perfectioneze tehnicile, deoarece intotdeauna exista posibilitatea de a se perfectiona.

Asa ca, nu este de mirare ca ne este greu sa "apasam pe tragaci" atunci cand investim sau tranzactionam.

Care este cea mai usoara solutie la aceasta problema? Urmatoarea lista va va ajuta in acest scop.

  • Acceptati faptul ca pierderile fac parte din meseria fiecarui trader sau investitor.

Cel mai probabil, castigatoare pe termen lung este persoana care stie sa piarda cel mai bine.

  • Acceptati faptul ca a face greseli este parte din formarea dvs. ca trader sau investitor.

Intocmai ca atunci cand invatati sa faceti orice alt lucru, la inceput, inevitabil faceti greseli. Acest lucru este in special valabil, atunci cand incercati sa invatati si sa deprindeti un set de aptitudini complet nou pentru dvs.

  • Acceptati faptul ca si cei mai buni traderi sau investitori din lume fac greseli, si prin urmare, nu aveti de ce sa fiti diferiti fata de ei.

Chiar si Warren Buffett a recunoscut in mod deschis ca a facut diverse greseli in cariera sa, desi el este supranumit "Oracolul".

  • Planificati-va tranzactiile si tranzactionati conform planului.

Trebuie sa mai fi auzit: "Daca esuati in planificare atunci planificati sa esuati". Aceste cuvinte se aplica cu siguranta atunci cand vine vorba despre tranzactionare sau investitii.

  • Asigurati-va ca nici o tranzactie nu va falimenta contul prin dimensionarea fiecarei pozitii cu intelepciune.

Acest lucru este probabil cel mai important. Multi oameni devin obsedati de idea unui "castig mare" si sfarsesc prin a pierde totul. Ei vad totul numai in sensul cresterii si nici o data dezavantajele. In plus efectul de levier este un factor care contribuie, deoarece permite unei persoane cu un cont modest sa tranzactioneze ca si cum ar fi investitor profesional. Acesti oameni nu isi dau seama ca cei mai multi investitori profesionali se feresc de levier, deci folositi-l cu moderatie.

Daca efectuati tranzactii mici in raport cu marimea contului dvs., atunci riscul unei pierderi mari dispare si prin urmare nu va va mai paraliza procesul de luare al deciziilor.

  • Daca doriti sa reusiti pe termen lung, acceptati faptul ca investitiile si tranzactionarea sunt drumul spre bunastare materiala obtinuta in timp, si deci nu este nevoie sa va grabiti.

Lumea noastra de astazi este obsedata de satisfactii rapide si imediate. Noi toti parem ca vrem totul acum. Procesul de a investi sau de a tranzactiona nu este astfel.

  • Obtineti o "marja pozitiva" prin crearea unui sistem de tranzactionare care sa faca posibil acest lucru. O "marja pozitiva" inseamna sa stiti dupa un numar mare de decizii de tranzactionare daca aveti de mai multe ori dreptate si de cate ori v-ati inselat, si daca profiturile, in medie, sunt mai mari decat pierderile.

Gandirea trebuie transformata dintr-o abordare de tranzactie, individuala, intr-o gandire globala, de portofoliu.

  • Fiti constient de cifre si de probabilitatea de succes pe un esantion mare de tranzactii. Fiti vigilent si sa nu va fie frica niciodata sa luati masuri atunci cand este momentul potrivit.
  • Acceptati faptul ca fiintele umane fac greseli, dar ca aceste greseli pot fi controlate, numarul lor poate fi minimizat iar impactul lor poate fi scazut. De asemenea din greseli trebuie tot timpul trase invataminte.

Daca invatati din greselile dvs., atunci acestea devin lectii valoroase si veti invata sa tranzactionati la un nivel superior.

  • Faceti exercitii permanent. "Paper trading-ul" si tranzactionarea cu bani reali nu sunt niciodata acelasi lucru. Ar trebui sa incepeti tranzactionarea cu bani reali la o scara mica, pana cand va simtiti confortabil cu luarea deciziilor, iar apoi puteti marii sumele treptat. Acordati-va timp. Roma nu a fost construita intr-o zi. Nici un plan solid de investitii sau de tranzactionare nu poate fi construi astfel.