Psihologia Tranzactionarii

ne ajuta sa ne imbunatatim performantele si randamentul tranzactiilor

  • Banca Transilvania, TLV este interesata in achizitia Bancii Romanesti......

Un investitor plictisit este un lucru periculos

 

In cazul in care piata de capital este prea linistita, rezista tentatiei de a condimenta lucrurile din portofoliu.

Luna trecuta a fost plictisitoare pe pietele financiare, chiar si dupa standardele normale ale somnoroasei luni august. Indicele S&P 500 nu s-a miscat nici in sus, nici in jos, cu mai mult de 1% intr-o singura zi, pe toata durata lunii.

Citește mai departe: Un investitor...

Evita aceste capcane financiare

 

Daca aveti in jurul varstei de 20-30 de ani, ati putea crede ca planificarea viitorului financiar este ceva ce poate astepta. Va spuneti ca va veti gandi la acest lucru dupa ce incepeti o relatie stabila, sau dupa ce gasiti jobul de vis.

Citește mai departe: Evita aceste...

Traderul fara griji este traderul profitabil

 

Atunci cand pietele sunt in miscare, interesul este in crestere si cu el si oportunitatile, dar acum este momentul sa ne amintim ca modul in care abordati tranzactionarea este ceea ce poate face diferenta. Focalizarea si atentia la detalii sunt foarte importante. Planificarea profunda si atenta este esentiala dar, in mod surprinzator, si o atitudine lipsita de griji si relaxata.

Citește mai departe: Traderul fara...

Disciplina in tranzactionare

 

Ce anume diferentiaza un trader de succes de restul? Ce ajuta la crearea succesului si a tranzactiilor profitabile? Raspunsul este disciplina. Disciplina in forma unei planificari coerente, o strategie de tranzactionare bine stabilita si multe verificari prealabile. In piata de capital este vorba despre cote si singura modalitate de a fi de partea castigatoare a probabilitatii este sa participi de destule ori, in acelasi mod, astfel incat legea mediilor sa lucreze mai degraba in favoarea ta, decat impotriva ta.

Citește mai departe: Disciplina in...