• Banca Transilvania, TLV este interesata in achizitia Bancii Romanesti......

In tranzactionare exista mai multe tipuri de traderi: Unii sunt cei care pur si simplu prefera sa investeasca pe termen lung. Ei cumpara, mentin pozitiile, acumuleaza si lucreaza pentru a-si crea o avere considerabila. Mai exista, de asemenea, traderii activi, care plaseaza banii in piete orar, zilnic, saptamanal, lunar, in incercarea de a crea fluxuri de numerar.

In calitate de traderi ar trebui sa imprumutam cate ceva din ambele. Ar trebui sa avem intotdeauna perspectiva pensionarii, pe termen lung, acea acumulare considerabila. Acest lucru se poate realiza cumparand actiuni premium, la suporturi masive, dupa diferite selloff-uri, planuind sa le vindem la "un maxim al tuturor timpurilor", de asemenea, pentru a le rascumpara la urmatorul crash.

Cu toate acestea, multi dintre traderii activi, multa lume uita sa isi incaseze profitul. Ei isi imagineaza ca folosind un levier mare sau tranzactionand directional optiuni, isi pot mari contul de tranzactionare de zece ori, intr-un singur an. Matematic, acest lucru este realizabil.

Totusi, trebuie sa ne amintim ca suntem in viata reala si ca exista si alte aspecte ale vietii, diferite de caile de a crea bogatie, avere, diferite de pietele de capital. Ati putea realiza aceste aspecte, rasplatindu-va lunar. Literalmente, acest lucru se poate realiza incasand lunar parte din profituri, ca rasplata pentru ca v-ati respectat planul de tranzactionare.

Dar, ce se intampla in realitate? Foarte multi traderi observa ca si-au sporit contul de tranzactionare de la 10 mii la 15 mii, intr-o singura luna. Devin exuberanti. Acel trader va simti ca piata il rasplateste cu varf si indesat. Cei mai multi vor incepe sa tranzactioneze in mod diferit de cel in care au facut-o anterior: angajandu-se in tranzactii mari, amestecand strategiile, incercand lucruri noi si riscand sume mari, doar pentru faptul ca au reusit sa realizeze anterior un profit de 50% intr-o singura luna. Inevitabil, contul scade inapoi la 10 mii.

Cum se va simti acel trader? Cel mai adesea, va deveni destul de suparat, pentru ca nu si-a "blocat" unele profituri. Apoi, el incearca sa recupereze aceasta pierdere imaginara de 5 mii, din nou, fiind nerabdator si tranzactionand agresiv. In acest moment contul scade la 8 mii. Se instaleaza panica si astfel contul initial de 10 mii devine istorie.

Noi relatam aceste intamplari, tocmai pentru ca dumneavoastra sa nu le repetati! Deci, cum pot fi evitate?

Iata cateva lucruri ce pot fi avute in vedere:

  • incercati sa realizati un plan mic, realist, lunar;
  • chiar daca nu ati avut un castig masiv, sau chiar ati incasat pierderi intr-o anumita luna, rasplatiti-va si nu deveniti irationali;
  • un lucru pozitiv este sa scoateti ceva bani din contul dvs. si sa ii cheltuiti pentru lucruri reale, care va sunt utile;
  • transformati parte din profituri in bani reali. Folositii pentru lucruri care va bucura si de care va veti aminti pe termen lung;
  • stabiliti un plan de tranzactionare, bine pus la punct, cu reguli scrise si apoi urmati-l. Daca reusiti sa il respectati, la sfarsitul fiecarei luni recompensati-va personal, sau ajutatii pe altii.