• Banca Transilvania, TLV este interesata in achizitia Bancii Romanesti......

Daca v-ati hotarat sa investiti pe bursele de actiuni sau pe FOREX, va mai sunt necesare doua elemente: capitalul initial si un broker.

In acest articol o sa incercam sa va oferim cateva indrumari pentru a va gasi brokerul potrivit pentru Bursa de Valori Bucuresti. Acesti brokeri ofera de asemenea suport si pentru bursele europene, cea canadiana si cele din SUA.

Pentru a alcatui aceasta lista am tinut cont de urmatoarele trei criterii:

  1. brokerul este o institutie bancara sau este o firma specializata pe acest domeniu
  2. suma minima necesara pentru deschiderea unui cont
  3. comisionul practicat pentru suma minima

Primul criteriu este deosebit de important, deoarece daca sunteti incepator, cu siguranta va doriti un cat mai bun sprijin si suport din partea brokerului. Chiar daca o institutie bancara pare sa aiba o posibilitate sporita pentru a oferi acest suport, datorita resurselor importante de care dispune, de obicei firmele specializate pe acest domeniu ofera o calitate sporita a serviciilor de investitii si au mai mult personal dedicat acestui scop.

 

Nume broker Suma minima necesara Comision practicat pentru suma minima Institutie bancara/ SSIF
RAIFFEISEN BANK nu exista dar este obligatoriu sa aveti cont bancar la ei negociabil X  
SWISS CAPITAL S.A. 100000 RON 0.7%   X
BANCA COMERCIALA ROMANA 10000 € echivalent in RON 0.4% X  
BT SECURITIES 1500 RON 0.8% X  
S.S.I.F. BROKER nu exista un minim 0.6%   X
TRADEVILLE 10000 RON 0.65%   X
ESTINVEST 2000 RON 0.8%   X
PRIME TRANSACTION 3000 RON 0.9%   X

 

Numele firmelor de brokeraj sunt in ordinea in care apar la sectiunea "Intermediari" -> "Top Intermediari" pe siteul Bursei de Valori Bucuresti. De asemenea unii intermediari pe piata de capital/ Bursa de Valori Bucuresti ofera comisioane preferentiale pentru tranzactiile intraday.

Pentru a lua decizia de a investi alaturi de un broker este de preferat sa analizati si informatiile financiare oferite de acesta pe site, precum si daca ofera posibilitatea deschiderii unui cont demonstrativ. Prin intermediul unui "cont demo" aveti posibilitatea de a va familiariza cu platforma de tranzactionare si a verifica veridicitatea informatiilor oferite de catre broker prin intermediul Newsletter.