• Banca Transilvania, TLV este interesata in achizitia Bancii Romanesti......

 

Presedintele Vladimir Putin a ordonat directorilor executivi ai producatorilor de petrol de top din Rusia sa vina la o intalnire marti, la Kremlin, a raportat Reuters citand surse din industrie. Discutiile ar trebui sa se axeze pe pretul scazut al petrolului si pe politica de impozitare.

O sursa guvernamentala citata de cotidianul de afaceri Vedomosti a fost citata afirmand ca problemele care pot fi discutate sunt piata mondiala a petrolului, preturile scazute la petrol si politica de impozitare. Cu toate acestea, sursa a precizat ca nu a existat nici o agenda concreta a intalnirii.

Cele mai importante companii petroliere din Rusia au refuzat sa comenteze pentru Reuters despre intalnire. Purtatorul de cuvant al Kremlinului, Dmitry Peskov, a fost citat de Vedomosti spunand ca inca de luni pregatirile pentru intalnire au inceput. Cu toate acestea el nu a confirmat ca intalnirea va avea loc marti.

Reuniunea va avea loc in urma acordului de inghetare a productiei de la Doha de la inceputul acestei luni intre Rusia, Arabia Saudita, Venezuela si Qatar.

Trebuie facute niste observatii despre relatia lui Putin cu guvernul si cu industria, care reapar inaintea acestei intalniri:

Se spune ca nimic din ceea ce face guvernul lui Vladimir Putin nu este accidental. "Loialitate si fara surprize" pare sa fie principala tema a guvernarii sale. Steven Lee Myers explica in cartea sa recenta "Noul tar. Ascensiunea si domnia lui Vladimir Putin", ca acesta se asteapta ca subordonatii sai sa il tina la curent cu tot ceea ce se intampla. Cad capete incoronate atunci cand Putin nu este tinut la curent sau cand oficiali guvernamentali vorbesc neintrebati despre probleme de stat.

Acesta este un lucru foarte important de amintit atunci cand se incearca se se dea un sens al politicii de petrol a Rusiei, in special atunci cand aceasta este comunicata lumii prin diversi reprezentanti birocratici. Mai mult decat atat, deoarece Rusia depinde de veniturile din petrol si gaze naturale pentru aproximativ jumatate din bugetul guvernului, se asteapta ca Putin sa fie cu atat mai atent asupra declaratiilor publice ale subordonatilor sai.