• Banca Transilvania, TLV este interesata in achizitia Bancii Romanesti......

 

Intr-o afacere care scoate in evidenta interesul Chinei pentru sectorul energetic din SUA, un dezvoltator imobiliar chinez, Yantai Xinchao, a semnat o scrisoare de intentie, LOI, pentru a cumpara terenuri petrolifere din bazinul Permian in West Texas de 1.3 miliarde USD, 8.3 miliarde yuani, printr-un parteneriat cu raspundere limitata.

Compania a declarat sambata ca a informat Shanghai Stock Exchange ca va achizitiona campurile petrolifere din Howard si Borden de la doua companii din Nevada: Tall City Exploration si Plymouth Petroleum. Ofertanta a dat cateva detalii despre activele achizitionate pentru oilpro.com.

Sambata ofertantul, Yantai Xinchao, a declarat ca a semnat vineri un LOI, printr-un parteneriat cu raspundere limitata, cu Ningbo Dingliang Huitong Equity Investment Center si cei sapte actionari ai sai pentru a cumpara campurile petrolifere prin Moss Creek Resources, o filiala a Ningbo Dingliang.

Vineri actiunile Yantai Xinchao au fost suspendate de la tranzactionare pentru a permite achizitionarea campurilor petrolifere si restructurarea activelor. Compania preconizeaza ca actiunile vor fi suspendate pentru aproximativ o luna.

Duminica intr-un raport, Wall Street Journal a mentionat ca surse din industrie spun ca mai multe firme chinezesti, printre care si unele ale caror domeniu principal de activitate nu este petrol si gaze, doresc sa achizitioneze active din sectorul energetic din SUA. Declinul pretului petrolului a facut ca aceste active sa aiba un pret foarte atractiv.

Cu toate acestea, restrictiile SUA privind investitiile chineze in regiunile potential sensibile, au limitat pana acum investitiile chineze in sectorul oil & gas.

Aceasta afacere subliniaza modul in care firmele chinezesti sunt in cautare de noi oportunitati in afara Chinei, pentru a fi profitabile, in tandem cu incetinirea consumului din China si incetinirea economiei chinezesti.