• Banca Transilvania, TLV este interesata in achizitia Bancii Romanesti......

 

Cele mai mari banci de pe Wall Street trebuie sa puna deoparte mai multi bani pentru a acoperi pierderile cauzate de preturile scazute la petrol, potrivit Moody’s Investors Service.

Goldman Sachs Group Inc., Morgan Stanley, JP Morgan Chase & Co, Bank of America Corp si Citigroup Inc ar avea nevoie de o suplimentare de 9 miliarde USD pentru a acoperi creditele de petrol si gaze naturale, in cel mai rau caz, a declarat compania de rating, joi intr-un raport. Cu toate acestea, bancile ar fi in masura sa absoarba astfel de pierderi din castigurile dintr-un trimestru, a adaugat agentia Moody's.

 

Bancile de pe Wall Street pun deoparte mai multi bani pentru acoperirea pierderilor din energie

 

"Da, sectorul are probleme", a declarat David Fanger, prim-vicepresedinte si autor al raportului Moody's. "Va genera pierderi. Dar nu sunt atat de mari incat sa produca o gaura in activele bancilor".

Moody's a retrogradat mai mult de 100 de companii energetice din decembrie, pe masura ce companiile se lupta pentru supravietuire la un pret al petrolului sub 40 USD/ baril. De la inceputul anului 2015, 110 companii din domeniul serviciilor si producatori de petrol si gaze din America de Nord, au dat faliment, din cauza a aproape 27 de miliarde de USD datorii, potrivit firmei de avocatura Haynes & Boone LLP.

sursa: Bloomberg