• Banca Transilvania, TLV este interesata in achizitia Bancii Romanesti......

 

Ministrul Energiei din Emiratele Arabe Unite a declarat luni ca el prevede o "corectie" a pretului la petrol pana la sfarsitul acestui an. De asemenea, acesta a spus ca nu a primit inca nici o invitatie la o posibila reuniune in cursul acestei luni, a tarilor producatoare de petrol, pentru a ingheta productia la nivelurile din ianuarie.

Suhail Al Mazrouei a fost citat de Bloomberg, spunand luni reporterilor ca pietele sunt gata sa se reechilibreze cu cat mai multi producatori non-OPEC pierd bani la preturile actuale ale petrolului. Acesta a spus ca productia in scadere, care provine de la zacamintele care necesita un pret mai mare pentru a fi rentabile, este o "veste buna", care indica ca piata petrolului s-a mai stabilizat. "Eu cred ca vom vedea o scadere a productiei a acestor zacaminte, care au nevoie de preturi mai mari decat sunt ele astazi", a spus Suhail Al Mazrouei.

"Cea mai mare parte a lumii, 99.8% sau 99%, nu este stimulata sa creasca productia. Dimpotriva, activele care produc in prezent sunt in pierdere la preturile actuale ale petrolului si cred ca toate acestea sunt non-OPEC", a spus acesta.

Suhail Al Mazrouei a adaugat: "Sunt inca optimist, ca la sfarsitul anului sau inainte de sfarsitul anului, vom vedea o corectie... Trebuie sa avem rabdare. Nu se intampla in saptamani sau luni. Corectia pana la un pret sustenabil va avea nevoie de timp".

Pe 20 martie, 3 de membri ai OPEC intentioneaza sa se intalneasca cu Rusia pentru a reinoi discutiile depre inghetarea productiei la nivelurile din ianuarie, potrivit ministrului pe probleme de petrol al Nigeriei. Aceasta reuniune ar fi o excrescenta a acordului de pe 16 februarie de la Doha, intre Arabia Saudita, Rusia, Venezuela si Qatar.

"Eu nu am primit o invitatie", a spus Al Mazrouei. "Daca ne trimit o invitatie si exista o logica, desigur EAU si toata lumea va participa".

Cu toate acestea, el a adaugat:"Este logic pentru toata lumea sa isi inghete productia... Nu are sens pentru nimeni sa creasca productia la pretul actual".