• Banca Transilvania, TLV este interesata in achizitia Bancii Romanesti......

 

Legea veche de 40 de ani care interzicea exportul de petrol din SUA a fost abrogata. Abrogarea interdictiei a fost parte a proiectului de lege privind cheltuielile, in valoare de 1.1 mii de miliarde de USD, pe care presedintele Barack Obama l-a semnat vineri dupa-amiaza, dupa ce a trecut de Camera si de Senat, mai devreme in aceeasi zi.

Masura de ridicare a interdictiei privind exportul de petrol a fost introdusa in legislatie marti. Proiectul de lege da presedintelui posibilitatea de o opri exporturile de petrol timp de un an daca: 1. presedintele declara o urgenta nationala; sau 2. declara ca exporturile de petrol cresc pretul petrolului din SUA sau cauzeaza un deficit de petrol intern.

Presedintele Obama si-a manifestat anterior opozitia fata de ridicarea interdictiei argumentand ca Departamentul de Comert, iar nu ramura legislativa, este investit cu autoritatea de a modifica legislatia in vigoare privind exporturile. Totusi presedintele Obama considera proiectul de lege un succes deoarece mai multe propuneri ale republicanilor, criticate de catre democrati, au fost eliminate.

Intr-o conferinta de presa, vineri, inainte de a semna proiectul de lege, Obama a declarat ca nu este exact ceea ce a vrut, dar l-a laudat pe presedintele Camerei, Paul Ryan, pentru un acord care ii va permite sa colaboreze cu Congresul pe noi proiecte. "Eu nu sunt convins de tot ceea ce este acolo... Sunt sigur ca este valabil pentru toata lumea", a spus el.

Proiectu de lege permite guvernului american sa functioneze pana in septembrie 2016. Obama a spus: "Impreuna cu Congresul, am o cale lunga pentru a obtine unele lucruri importante in numele poporului american".