• Banca Transilvania, TLV este interesata in achizitia Bancii Romanesti......

 

BP si Statoil au anuntat luni ca isi retrag tot personalul din doua centrale de gaz din Algeria - In Salah si In Amenas - in urma unui atac al militantilor, vineri la facilitatea In Salah. Filiala din Africa de Nord a Al-Qaeda a revendicat atacul.

Activul de gaz In Salah este operat de un joint-venture al BP, Statoil si Sonatrach. Acesta este situat in Krechba, Algeria, si a fost lovit de doua rachete improvizate, care au fost trase din afara perimetrului instalatiei, potrivit Bloomberg, citand un raport de pe site-ul Tout Sur L'Algerie.

BP a declarat luni, ca relocarea temporala a intregului personal a inceput si este realizata "ca o masura de precautie". Intreprinderile mixte vor continua sa fie sustinute "de la distanta", a declarat compania.

Iata intreaga declaratie BP:

"Prioritatea BP este siguranta si securitatea persoanelor. Actionand pe acest principiu, BP a decis sa intreprinda o relocare temporala, pe etape, a intregului personal, din perimetrele joint-venture  In Salah si In Amenas, in urmatoarele doua saptamani. Aceasta decizie a fost luata ca o masura de precautie. BP pune pret pe istoria si relatiile de munca in Algeria. Pe parcursul acestei perioade de relocare temporala, BP va continua sa sprijine afacerile joint venture, din Algeria, de la distanta si lucreaza pentru a dezvolta un plan robust de continuitate a activitatii convenite cu partenerii Sonatrach si Statoil, pentru a asigura un randament gestionat in mod corespunzator, ca de obicei".

Armata a protejat puternic infrastructura energetica din Algeria, in special, din momentul atacului din 2013 asupra instalatiilor de gaz din In Amenas, care a curmat vietile a 40 de lucratori. De asemenea, instalatia respectiva este operata de BP si Statoil.

Algeria este unul dintre principalii furnizori de gaze al Europei. Proiectul In Salah, este al treilea cel mai mare din Alegeria din domeniul gazelor naturale. BP spune pe site-ul sau ca In Salah a inceput productia in 2004, de la trei campuri: Krechba, Teguentour si Reg. Luna trecuta, BP a anuntat punerea in functiune a campurilor Gour Mahmoud, In Salah si Garet el Befinat, pentru a aduce productia de gaze naturale la 9 miliarde de metri cubi pe an.