• Banca Transilvania, TLV este interesata in achizitia Bancii Romanesti......

 

Joi, AIE estima ca productia de petrol din Golful Mexic va creste si va inregistra un nivel record in 2017, chiar si in mijlocul unei perioade de preturi scazute la petrol. Agentia prognozeaza o productie medie in Golful Mexic de 1.63 milioane de barili pe zi in acest an si 1.79 milioane de barili pe zi in 2017, cu un maxim de 1.91 milioane de barili e zi in decembrie 2017. Mai mult decat atat, se estimeaza ca productia din Golful Mexic va reprezenta 18% din totalul productiei de petrol prognozate a SUA in anul 2016, respectiv 21% in anul 2017.

 

Monthly Oil Production GOM

 

Productia din Golful Mexic este mai putin sensibila la miscari ale pretului pe termen scurt decat productia continentala. Cu toate acestea, AIE observa ca declinul marjelor de profit si asteptarile reduse pentru o recuperare rapida a preturilor la petrol au fortat multi operatori din Golful Mexic  sa reduca cheltuielile de explorare la mare adancime. Operatorii au facut acest lucru prin reducerea flotei, prin casarea instalatiilor mai mari precum si prin restructurarea sau intarzierea contractelor de foraj. "Aceste schimbari au creat ingrijorare cu privire la termenele multor proiecte din Golful Mexic", a adaugat AIE.

 

14 proiecte contribuie la cresterea productiei prognozate: 8 au fost demarate in 2015, 4 sunt pregatite sa inceapa in 2016 si 2 sunt asteptate sa inceapa in 2017.

 

Deepwater GOM 2015