• Banca Transilvania, TLV este interesata in achizitia Bancii Romanesti......

 

Multi de pe Wall Street si din industria petrolului sunt de parere ca petrolul a atins deja fundul prapastiei si ca a trecut deja cea mai grea corectie a pietei, bazandu-se pe scaderea dramatica a numarului de instalatii de foraj active si pe scaderea productiei de petrol din tarile in curs de dezvoltare. Desigur multi dintre acestia au fost de parere, in Noiembrie anul trecut, ca Arabia Saudita va taia din productia de petrol pentru a sprijini pretul. Tot ei au fost socati de viteza scaderii numarului de utilaje de foraj si de deciziile conducerii companiilor petroliere de a-si taia cheltuielile de capital.

Dar tot ei sunt acum incurajati de modelele grafice (pattern-urile) ale pretului petrolului.

Un analist a subliniat ca in cele 41 de sedinte de tranzactionare dintre intai aprilie si intai iunie pretul WTI a crescut de 23 de ori si a scazut de 18. Au fost 12 sesiuni de crestere de peste 1 dolar impotriva a 4 sesiuni cu un declin de peste 1 dolar. Cresterea medie zilnica a fost de 30 de centi. Acesta a afirmat ca acest pattern confirma ca pretul petrolului s-a stabilizat.

Cu toate evenimentele agitate din ultimul timp este greu de spus daca pretul petrolului va creste sau nu, dar pe graficul pe zile observam un suport la valoarea de 44.5 USD destul de greu de depasit.