• Banca Transilvania, TLV este interesata in achizitia Bancii Romanesti......

 

Vineri, ministrul rus al energiei, Alexander Novak, a declarat ca nu a fost luata inca vreo decizie privind extinderea reducerilor productiei de petrol, dar aceasta posibilitate va fi examinata in continuare impreuna cu OPEC pe 24 mai.

Reducerea productiei de petrol a OPEC in prima jumatate a anului 2017, a vizat reducerea saturarii pietei globale cu petrol si a condus la o revenire modesta a pretului petrolului, in acest an pana in prezent. Odata cu urmatoarea sedinta de politica a OPEC, la mai putin de o luna distanta, fiecare tara in parte isi cantareste optiunile in ceea ce priveste extinderea reducerilor de productie.

"Nu exista decizii ferme in aceasta privinta. Fiecare tara in parte cantareste aceasta problema, pentru a face propriile propuneri si evaluari", a declarat Novak.

Novak a mai adaugat ca reducerile de productie de petrol ale Rusiei au ajuns la 250 de mii de barili pe zi si sunt pe cale sa atinga 300 de mii de barili pe zi pana la sfarsitul lunii aprilie.

Vineri dimineata, Novak a atras atentia asupra impactului pozitiv pe care l-au avut reducerile de productie de petrol pana in prezent, asupra excedentului global care a tras preturile petrolului in jos in ultimii ani.

"Situatia s-a imbunatatit treptat de la inceputul lunii martie, excedentul de petrol a fost redus, situatia devine din ce in ce mai stabila si volatilitatea este mai mica pe piata petrolului", a mentionat Novak.

Joi, alti membrii importanti ai OPEC, Arabia Saudita si Kuweit-ul, au declarat ca OPEC are intr-adevar in vedere extinderea reducerilor de productie, atunci cand urmatoarea reuniune de politica a OPEC va avea loc pe 25 mai.

Unii experti sustin ca extinderea reducerilor de productie este esentiala pentru ca piata sa ramana stabila. In lipsa oricaror reduceri, surse din piata sustin ca pretul petrolului ar putea sa scada pana la 30 - 40 USD pe baril.

Coreea de Nord creste incertitudinea din piata petrolului

BusinessInsider a realizat un bun rezumat al discursului vicepresedintelui Pence in Coreea de Sud: Orice conflict care atrage China va afecta preturile materiilor prime. Chinei nu-i place scutul antiracheta pe care il instaleaza SUA in Coreea de Sud. Cu toate acestea, China a suportat cele doua lungi decade in care Statele Unite au incercat sa "scape" Coreea de Nord de rachete nucleare.

Coreea de Nord a declarat cu indrazneala ca scopul programului lor nuclear este de a lovi continentul american. Vicepresedintele Pence a declarat ca epoca "Rabdarii strategice" este acum incheiata. Coreea de Nord va respecta legile internationale, sau va suporta consecintele.

Ca si in cazul Germaniei in urma cu multi ani, lumea nu poate astepta mult timp inainte de a actiona, pentru a ne asigura ca modul nostru de viata continua.