• Banca Transilvania, TLV este interesata in achizitia Bancii Romanesti......

 

In ce masura va continua volatilitatea in luna februarie? Participantii la piata raman inca nesiguri. Numerosi indicatori arata o volatilitate sustinuta, si aici amintim: fluctuatii ale pretului petrolului, USD si alte valute importante, indicatori macro-economici, precum si climatul politic in frunte cu alegerile prezidentiale din SUA.

Anul 2016 a oferit cu siguranta oportunitatea extraordinara de a experimenta actiunea pretului intr-o varietate de indici si actiuni. In plus, pe langa volatilitatea bazata pe semnalele macro, participantii la piata de capital au parte si de un sezon interesant al castigurilor. Pe langa discutiile uzuale privind raportarea castigurilor, analistii au de discutat si despre cum puterea dolarului american va influenta companiile care isi vor raporta veniturile in aceasta moneda.

Pe subiectul valute si tendinte economice globale, traderii au avut de-a face si cu scenarii unice incluzand ratele negative din Japonia. Pentru a complica lucrurile si mai mult, expertii din SUA au inceput sa discute daca Fed va continua cresterea ratei dobanzii si in restul anului 2016 sau vor reevalua acest lucru tinand cont de noua realitate economica din China.

Traderii si investitorii vor trebui, cu siguranta, sa fie la zi cu informatiile si sa elimine zgomotul inutil pentru a-si crea o imagine clara asupra pietelor de capital internationale.

Daca sunteti un trader sau un investitor activ in piata, cu siguranta ca ati simtit aceasta volatilitate. Cu siguranta ati simtit emotia din ultima vreme, in timp ce incercati sa gasiti instrumentul financiar potrivit pentru portofoliul dumneavoastra. Uneori traderii au noroc si investesc in activul potrivit la un pret bun, dar alteori nu. Pentru traderi aceste lucruri se tot repeta si nimic nu doare mai tare decat o criza in tranzactionare.

Desi caracterele sunt puternice, sentimente ca indoiala, vinovatia si frica pot sa ne copleseasca. Aceste emotii pot fi depasite, dar nu este usor.

O cale de a ocoli o criza de tranzactionare este binecunoscuta pauza. Puteti inchide toate pozitiile iar apoi sa incepeti din nou. Acest lucru este reconfortant. De asemenea, amintiti-va de jurnalul de tranzctionare, unul dintre cele mai valoroase instrumente.

Este de asemenea bine sa ascultati si sa dati sfaturi. Un pic de "paper trading" este de asemenea benefic pentru a obtine cateva victorii reconfortante. Nu va dura mult pana veti fi iar pe val.