• Banca Transilvania, TLV este interesata in achizitia Bancii Romanesti......

 

USD a revenit de la cel mai scazut nivel intr-un an, dupa ce doi oficiali ai Fed au declarat ca o crestere a ratei dobanzii ar putea fi luata in considerare luna viitoare.

Dolarul american a crescut fata de 16 dintre cele mai tranzactionate valute, dupa ce presedintele Rezervei Federale din Atlanta, Dennis Lockhart, a spus ca o crestere a ratei dobanzii de politica monetara in luna iunie este o "optiune reala", in timp ce colegul sau, John Williams, presedintele Fed San Francisco, a declarat ca va sustine o astfel de miscare la urmatoarea reuniune a Fed, deoarece economia SUA a ramas pe drumul cel bun. Oficiali ai Fed, inclusiv seful Fed din St Louis, James Bullard, urmeaza sa vorbeasca in aceasta saptamana. Yenul a scazut fata de moneda SUA pe fondul speculatiilor ca urcarea la un maxim al ultimelor 18 luni a fost prea rapida.

Pietele financiare japoneze sunt inchise miercuri pentru a doua dintre cele trei zile de vacanta.

Dolarul a oscilat in ultimele luni, deoarece traderii nu au mai dat sanse ca Fed sa creasca ratele dobanzii. Contractele futures arata o probabilitate de 12% ca Fed sa creasca ratele dobanzii de politica monetara in luna iunie, respectiv o probabilitate de 55% pentru ca ratele dobanzii cheie sa fie crescute in decembrie. Acest calcul, efectuat de Bloomberg, presupune ca rata de dobanda sa fie in medie 0.625% dupa urmatoarea crestere a Rezervei Federale.

De asemenea, valuta SUA poate fi sustinuta de datele de vineri privind ocuparea fortei de munca care "se pare ca ar putea fi energice", conform lui Rennie Westpac, citat de Bloomberg.

Potrivit unui sondaj Bloomberg, analistii se asteapta ca raportul sa arate ca au mai fost adaugate inca 200 de mii de noi locuri de munca in luna aprilie.