• Banca Transilvania, TLV este interesata in achizitia Bancii Romanesti......

 

Pana de curand sectorul biotehnologiei a fost motorul din spatele pietei bullish NASDAQ. Totusi, pe parcursul ultimelor luni sectorul Biotech a incetinit intr-un mod notabil. Sectoarele castiga teren pe masura ce investitorii speculeaza momentul, de aceea sectorul biotehnologiei a intrat intr-un trend intermediar bearish.

ETF-ul IBB, un reprezentant de referinta al sectorului biotehnologiei pe NASDAQ a pierdut 20-25% de la maximele istorice atinse in iulie. Desigur avand in vedere maximele multi anuale atinse, acest declin poate anunta o pierdere mult mai mare.

La inceputul lunii noiembrie IBB s-a adunat in jurul valorii de 340 USD. In acest moment soarta pietei atarna in balanta, dar un picaj nu s-a intamplat. In loc sa se scufunde intr-o piata bearish, IBB a descris un potential pattern de inversare: "cup and handle", configuratia favorita a lui William O'Neil. Acest pattern este interesant datorita potentialului sau bullish.

Daca IBB trece in zona de viteza chiar de deasupra preturilor curente, acesta are potentialul de a trage si restul pietei in zona ascendenta.

In continuare priviti potentialul a doua mari companii din SUA: Merck, MRK, si Johnson & Johnson, JNJ:

 

MRK Weekly

 

JNJ Weekly 25 11 2015