• Banca Transilvania, TLV este interesata in achizitia Bancii Romanesti......

 

Investitorii in datoriile Chinei iau o turnura bearish, intr-un moment nepotrivit pentru debitorii corporativi ai natiunii, care se confrunta cu un nivel record de scadente ale obligatiunilor locale in valoare de 3.7 trilioane de yuani sau 571 miliarde USD pana la sfarsitul anului, relateaza Bloomberg.

Deoarece cele mai mari note de plata din acest an s-au concentrat in unele dintre industriile legate de numerar, China are nevoie de piete prospere pentru a ajuta companiile sa se refinanteze. In schimb, randamentele din luna aprilie au crescut cu cel mai rapid ritm din ultimul an sau mai mult, iar emisiunile de obligatiuni au scazut cu 43%, deoarece debitorii au anulat 143 de miliarde de yuani din vanzarea datoriei planificate.

 

companiile chineze se confrunta cu un record de datorii acest an

 

Deteriorarea sentimentului investitorilor a sporit riscul de faliment intr-o piata care a vazut deja cel putin sapte companii care nu isi respecta obligatiile in acest an. In timp ce bancile conduse de guvern ar putea interveni pentru a ajuta debitorii mai slabi, trei societati conduse de stat care au ratat plata datoriilor, in ultimele luni, sugereaza ca factorii de decizie politica sunt din ce in ce mai toleranti cu esecurile corporative pe masura ce economia incetineste.

Presiunile de rambursare sunt cele mai mari in industriile din "vechea economie" a Chinei, cei mai mari perdanti din incetinirea natiunii. Metalele cotate la bursa si companiile miniere, care au generat suficient profit operational pentru a acoperi doar jumatate din cheltuielile cu dobanzile in 2015, se confrunta cu plata principalului de 389 de miliarde de yuani, pana la sfarsitul anului. Companiile de generare a energiei electrice datoreaza 332 de miliarde de yuani, in timp ce datoriile companiilor miniere de carbune au crescut la 292 de miliarde de yuani.

Chiar daca costurile de imprumut corporative au crescut luna trecuta in China, acestea sunt relativ scazute. Indicele Chinabond, al datoriei corporative pe 7 ani, are un randament de 3.84%, comparativ cu media pe 5 ani de aproximativ 5%.