• Banca Transilvania, TLV este interesata in achizitia Bancii Romanesti......

 

Panica mult trambitata in ultima vreme a fost mai mult creata de presa iar nu de pietele de capita.

Dupa ce EUR USD deschisese cu gap inceputul de saptamana, la valoarea de 1.09933, acesta si-a revenit si inca destul de repede tranzactionandu-se in momentul la care vorbim in jurul valorii de 1.10510. Desigur cursul a urcat si mai sus si va cobora si mai jos. Dar asta nu inseamna panica. EUR USD este in scader de multa vreme, nu de acum de la referendumul din Grecia iar aceasta scadere are mai mult legatura cu intarirea dolarului si nu cu situatia din Grecia.

Pe piata de la Bucuresti observam ca s-au depreciat mai mult actiunile care se tranzactionau la un pret ridicat, nu cele care se tranzactionau la un pret redus.

Actiunile celor doua mai banci listate la BVB: Banca Transilvania si BRD au scazut cu 0.98% respectiv cu 2.81% pe tranzactii insumate de 251693 respectiv 24399 RON.

Actiunile companiilor din energie EL si SNP au scazut cu 1.28% si 0.45%, totalul tranzactiilor insumand 802984 respectiv 58101 RON.

Observam ca volumele tranzactionate sunt destul de mici semn ca lumea asteapta sa vada ce va urma. Totusi daca ar fi sa vorbim despre panica si despre pesimism ar trebui sa vedem o apreciere semnificativa a aurului, instrument traditional de refugiu. Aurul a deschis saptamana, cu gap, la valoarea de 1174.673 USD pe uncie, dar a pierdut pana in acest moment mai mult decat castigase saptamana trecuta, tranzactionandu-se la valoarea de 1164.311 USD pe uncie.