• Banca Transilvania, TLV este interesata in achizitia Bancii Romanesti......

 

Citand surse, Reuters, a raportat ca banca centrala a Chinei se afla sub o presiune tot mai mare din partea consilierilor pentru a lasa yuanul sa scada rapid si brusc cu 10-15%, deoarece recenta devalorizare treptata este vazuta ca facand mai mult rau decat bine.

China a planificat sa renunte la unele masuri de salvare puse in aplicare atunci cand bursa s-a prabusit, vara trecuta, scrie The Economist.

Perspectiva a contribuit la sperierea investitorilor: in prima zi de tranzactionare a anului 2016 pe 4 ianuarie, bursa a scazut cu 7%. In ciuda eforturilor autoritatilor de reglementare pe 7 ianuarie, bursa a mai scazut cu inca 7%.

Se pare ca o piata de capital care se prabuseste, trimite semnale de sentimente negative intr-un mod mult prea transparent pentru ca oficialii chinezi sa suporte.

Amprentele "echipei nationale" -o adunatura de institutii de stat- au fost pretutindeni, ordine Buy, atunci cand piata de capital s-a prabusit.

Era de asteptat ca autoritatile de reglementare sa emita o restrictie de vanzare in aceasta saptamana. Acum au elaborat restrictii permanente prin care le spun investitorilor ca sunt bineveniti sa cumpere, dar nu sa si vanda. Ar fi fost foarte greu sa conceapa un plan mai bun pentru alungarea banilor. In final, planul conceput pentru calmarea pietei a pus si mai mult gaz pe foc.

Bloomberg titreaza: Interventia in piata

Normele lansate la inceputul acestui an au fost concepute pentru a intrerupe tranzactionarea atunci cand exista o oscilatie de 5% in CSI 300. Acestea opresc tranzactionarea timp de 15 minute cu intreruperi  pentru tot restul zilei, daca indicele se misca cu 7%, asa cum a facut-o luni si joi.

Pe o piata cu una dintre cele mai mari volatilitati din lume, aceste intreruperi arunca o carte si mai mare pentru cei 99 de milioane de investitori individuali, care inca incearca sa o inteleaga.