• Banca Transilvania, TLV este interesata in achizitia Bancii Romanesti......

 

Dupa cum am mai spus problema Greciei nu mai este una strict economica ci mai mult una de principii si una politica.

Haosul creat in aceasta tara este departe de a fi demn de o Europa care se pretinde civilizata si chiar are pretentia sa ajute alte tari defavorizate de pe alte continente.

Lipsa medicamentelor din farmacii si a alimentelor din magazine nu este o metoda de negociere economica, democratica ci un fapt incalificabil.

Dar se va rezolva situatia sau ne putem lua adio de la Zona Euro?

Lumea pare sa se fi impartit in doua chiar daca interesele fiecaruia sunt diferite.

Dupa cum bine stim pozitia radicala a Germaniei este in defavoarea Greciei.

Dupa discutia dintre cancelarul Germaniei, Angela Merkel si presedintele Frantei, Francois Hollande s-a intamplat ceva foarte interesant: Presedintele SUA, Barack Obama a vorbit telefonic cu presedintele Frantei. Concluzia: Grecia trebuie sa reporneasca reformele si sa se reintoarca la crestere in interiorul Zonei Euro, potrivit unui comunicat al Casei Albe.

Desigur SUA nu are nevoie de o apreciere a dolarului mai mult decat oricum se apreciaza. Nici de o scadere a pretului petrolului mult mai accelerata decat oricum este nu are nevoie. In plus SUA invata din greseli si nu a uitat cazul Lehman Brothers.

Rusia si China sunt dornice sa ajute Grecia, manate de propriile lor interese.

Germania chiar nu mai vrea o Zona Euro? Nu ei beneficiaza in fapt de toate programele de “stimulare economica” a BCE?

Per total inca credem ca Grecia trebuie sa ramana in Zona Euro, fie ca vorbim de principiul solidaritatii fie ca vorbim de interese economice in fapt. Cum se va intampla acest lucru? Probabil ca vor urma perioade grele si foarte multa agitatie…