• Banca Transilvania, TLV este interesata in achizitia Bancii Romanesti......

 

In iunie, raportul privind piata muncii a aratat ca in SUA au fost create circa 223000 de locuri de munca iar rata somajului s-a redus la 5.3%.

Exista semnale ca Fed va realiza sau depasi gradul de ocupare deplina in cursul acestui an. Rata somajului este de asteptat sa scada sub 5%, nivel considerat de Fed neutru.

Indicatorul ISM privind sectorul prelucrator a avansat cu 0.7 pana la 53.5 puncte, in iunie.

Sentimentul in sectorul non-prelucrator s-a imbunatatit, indicatorul majorandu-se pana la 56 puncte in iunie, fiind superior perioadei 2010 – 2014.

Expansiunea activitatii economice din SUA este de aproximativ 3% trimestru la trimestru, anualizat.

 

La sedinta de politica monetara din 16 iunie Consiliul Guvernatorilor BCE a decis mentinerea constanta a ratelor precum: ratele la operatiuni de refinantare 0.05%, ratele dobanzii la facilitatile marginale de credit 0.3% si depozit -0.2%.

La conferinta de presa, Guvernatorul BCE Mario Draghi a afirmat ca BCE va continua programul de relaxare cantitativa integral pana in septembrie 2016.

Luand in considerare ultimele evolutii, riscul pe termen scurt este scazut de iesire a Greciei din Zona Euro, asa cum am afirmat noi cei de la tradinggear inca de la inceput.