• Banca Transilvania, TLV este interesata in achizitia Bancii Romanesti......

 

Indicii asiatici au indicat in 2005 ca, in cele din urma, SUA va fi depasita de China in multe domenii si ca aceasta va conduce cresterea economica la nivel global. China are acum cea mai mare clasa de mijloc la nivel mondial si aceasta creste mult mai repede decat in SUA.

Potrivit Credit Suisse, 109 milioane de chinezi au economii care variaza intre 50 de mii si 500 de mii de USD. Momentul decisiv a fost in anul 2000, de atunci, clasa de mijloc a Chinei crescand de doua ori mai rapid decat cea a SUA. Pentru a evita modificari, cum ar fi somajul, Credit Suisse a masurat averea acumulata in locul veniturilor. Prin urmare, aceste numere sunt destul de surprinzatoare, daca luam in considerare ca un muncitor mediu din SUA nu are economii nici macar in valoare de 5 mii de USD. Aceste date te fac sa te intrebi ce tara este cu adevarat de lumea a treia.

China reprezinta o cincime din populatia lumii, dar a acumulat 10% din bunastarea mondiala.

 

miliardari investesc in China pe termen lung

 

China se afla pe locul doi in lume in ceea ce priveste numarul milionarilor, iar numarul acestora creste mai rapid decat in Statele Unite. In prezent, in China se afla peste un milion de milionari.

China a adaugat uimitoarea cifra de 242 de miliardari in 2015, iar daca ritmul este mentinut, numarul acestora ar putea fi chiar si mai mare in acest an. Prin comparatie, numarul total al miliardarilor din SUA este de 537, in timp ce numarul total al acestora in China este de 596.

Numarul milionarilor din China se estimeaza ca va creste cu peste 70% si ca ar putea depasi 2.3 milioane pana in 2020. Un raport al UBS si PricewaterhouseCoopers a stabilit ca un nou miliardar apare in China saptamanal.