• Banca Transilvania, TLV este interesata in achizitia Bancii Romanesti......

 

Traderii de obligatiuni si de valuta se abtin sa faca pariuri mari, deoarece rezultatele partiale ale referendumului privind posibilul Brexit au intensificat preocuparea ca Marea Britanie va iesi din UE, fapt ce a creat o scadere a lichiditaii ce exagereaza miscarile pretului.

Deoarece investitorii merg pe calea Brexit, scaderea lichiditatii inseamna ca orice tranzactie, oricat de mica, influenteaza piata deosebit de puternic. GBP a avut cea mai mare scadere din istorie, deoarece rezultatele preliminare la referendum au aratat un vot mai puternic decat se astepta in favoarea iesirii din UE.

"Este o miscare de panica, pe fondul unei piete subtiate, cel putin de partea cealalta a tranzactiei", a declarat pentru Bloomberg, Ayako Sera, strateg de piata cu sediul la Tokyo, al Sumitomo Mitsui Trust Bank Ltd. "Optimismul s-a evaporat, deoarece rezultatul actual arata un usor avans pentru tabara pro exit".

Sondajele au aratat o cursa stransa, iar primele rezultate din nord-estul Angliei de vineri, au indicat un sprijin mai mare pentru tabara pro iesire, decat cadrele universitare au anticipat. Oficialii Bancii Angliei au avertizat cu privire la riscurile unei victorii in favoarea iesirii pentru economia nationala, in timp ce Fed a mentinut ratele dobanzii cheie saptamana trecuta, citand un potential factor Brexit pentru decizia lor.

sursa: Bloomberg