• Banca Transilvania, TLV este interesata in achizitia Bancii Romanesti......

ReGIS

Cauta termeni (expresiile sunt permise)
incepe cu contine termen exactasemanator cu
Termen Definitie
ReGIS

ReGIS - Romanian electronic Gross Interbank Settlement system - sistemul de decontare pe baza bruta in timp real platilor de mare valoare si urgente - in cadrul acestui sistem atat procesarea cat si decontarea instructiunilor de transfer a fondurilor se desfasoara continuu si pe baza bruta bucata cu bucata. O plata va fi considerata finala si irevocabila in momentul decontarii sale in sistemul ReGIS.

Sistemul procesaza zilnic intre orele 08:00 – 16:00 instructiunile de tip transfer credit de mare valoare peste 50.000 RON sau urgente. Operatorul tehnic al acestui sistem este TRANSFOND in calitate de agent al BNR. Decontarea este efectuata in limita disponibilitatilor existente in conturile de decontare ale participantilor.

Platile bancilor in ReGIS sunt procesate in timp real o instructiune de plata de la agentul platitor la acela care incaseaza ajungand intr-un interval de timp care poate sa varieze intre cateva minute pana la cateva ore in cursul aceleiasi zile în functie de gradul de automatizare a operatiunilor in cadrul bancilor implicate in respectiva plata. Capacitatea de procesare a sistemului este de minimum 30.000 de operatiuni pe zi.

Author: tradinggear.ro
Accesări: 286