• Banca Transilvania, TLV este interesata in achizitia Bancii Romanesti......

marja de operare

Cauta termeni (expresiile sunt permise)
incepe cu contine termen exactasemanator cu
Termen Definitie
marja de operare

marja de operare - operating margin - 1. este o masura a ce procent din veniturile unei companii ramane dupa achitarea costurilor variabile de productie cum ar fi salarii materii prime etc. O marja de operare sanatoasa este necesara pentru ca o companie sa fie in masura sa plateasca costurile fixe cum ar fi dobanzile la creante. Se calculeaza ca: venitul din operare/ vanzari nete.

2. este un raport de marja utilizat pentru a masura strategia de stabilire a preturilor unei companii si eficienta sa de operare.

Marja de operare este masurata ca procentul din veniturile unei companii ce ramane dupa achitarea costurilor variabile de productie precum salarii materii prime etc.

Aceasta poate fi calculata prin impartirea venitului operational al unei companii cunoscut si sub denumirea de profit operational pe o anumita perioada la vanzarile sale nete din cursul aceleiasi perioade. Venitul operational sau venitul din exploatare se refera la profitul pe care o societate il retine dupa eliminarea cheltuielilor de exploatare precum COGS si al salariilor si amortizareaVanzarile nete se refera la valoarea totala a vanzarilor minus valoarea bunurilor returnate cotele pentru bunuri deteriorate si lipsa si vanzarile cu discount.

Marja de operare este cunoscuta si sub numele de marja de profit de exploatare  marja de venituri din exploatare  rentabilitatea vanzarilor sau marja de profit net. Cu toate acestea  marja de profit net poate induce in eroare in cazul de fata deoarece este utilizata frecvent pentru a se referi la un alt raport  marja neta.

Author: tradinggear.ro
Accesări: 455