• Banca Transilvania, TLV este interesata in achizitia Bancii Romanesti......

Fondul de garantare a depozitelor in sistemul bancar romanesc

Cauta termeni (expresiile sunt permise)
incepe cu contine termen exactasemanator cu
Termen Definitie
Fondul de garantare a depozitelor in sistemul bancar romanesc

Fondul de garantare a depozitelor in sistemul bancar romanesc* - persoana juridica de drept public cu sediul in municipiul Bucuresti denumit în continuare Fond are ca scop garantarea rambursarii depozitelor constituite la banci de catre deponenti persoane fizice si juridice. Fondul garanteaza depozitele detinute de rezidenti si nerezidenti exprimate in moneda natională sau straina.

Resursele financiare ale Fondului se constituie din contributiile platite de banci si sunt investite in principal in titluri de stat.

*reglementat de Legea nr. 178/2004 pentru modificarea si completarea OG nr. 39/1996 privind infiintarea si functionarea Fondului de garantare a depozitelor in sistemul bancar

Organizare:

Fondul este administrat de un Consiliu de administratie format din 7 membri numiti pentru un mandat de trei ani care poate fi reinnoit avand urmatoarea structura:

  •  trei membri numiti de Banca Nationala a Romaniei; unul dintre acestia este prim-viceguvernator sau viceguvernator al Bancii Nationale a Romaniei si este numit din oficiu presedinte al Consiliului de administratie al Fondului;
  •  doi membri numiti de Asociatia Romană a Bancilor;
  •  un membru numit de Ministerul Finantelor Publice;
  •  un membru numit de Ministerul Justitiei.

Conducerea operativa a Fondului este asigurata de Directorul general executiv care angajeaza si reprezinta Fondul in relatiile cu persoanele fizice si juridice precum si in fata instantelor judecatoresti. Directorul general executiv este numit in functie de catre Consiliul de administratie.

Author: tradinggear.ro
Accesări: 227