Dictionar Economic si Financiar

definitie... ce inseamna... termeni economici uzuali... explicatii pe inteles

  • Banca Transilvania, TLV este interesata in achizitia Bancii Romanesti......
Cauta termeni (expresiile sunt permise)
incepe cu contine termen exactasemanator cu
Termen Definitie
valoarea nominala

valoarea nominala – valoarea totala a activelor unei pozitii cu efect de levier. Termen des folosit in piata financiara de optiuni sau futures unde o suma mica de bani investiti controleaza pozitii mari.

Author: tradinggear.ro
Accesări: 411
VAN

VAN - valoarea activului net - este pretul pe actiune al unui fond mutual sau valoarea pe actiune a unui fond tranzactionat la bursa ETF. In ambele cazuri pretul pe actiune al fondului se calculeaza prin impartirea valorii totale a tuturor valorilor mobiliare din portofoliul sau minus pasivele cu numarul de unitati de fond in circulatie.

Author: tradinggear.ro
Accesări: 228
vanzarile cu amanuntul

retail sales (YoY)/ (MoM) - vanzarile cu amanuntul (an-la-an)/ (luna-la-luna) - publicat de Statistisches Bundesamt Deutschland este o masura a modificarilor vanzarilor din sectorul comertului cu amanuntul din Germania.  Aceasta arata performanta sectorului comertului cu amanuntul pe termen scurt. Modificari procentuale reflecta rata de modificari ale acestor vanzari. Modificarile sunt urmarite in general ca un indicator al cheltuielilor de consum. O cifra pozitiva anticipeaza  crestere economica si o miscare bullish pentru EUR in timp ce o valoare scazuta este vazuta ca negativa sau bearish pentru EUR.

Author: tradinggear.ro
Accesări: 244
venitul personal

personal income (MoM) - venitul personal (luna-la-luna) - publicat de catre Biroul de Analiza Economica  Departamentul de Comert - Bureau of Economic Analysis  Departament of Commerce - masoara veniturile totale incasate de catre persoanele fizice din toate sursele inclusiv salarii dobanzi dividende chirii venituri din drepturi de autor si transferuri de plati. Aceasta cifra poate oferi o perspectiva asupra ocuparii fortei de munca din SUA. O valoare ridicata este pozitiva sau bullish pentru USD in timp ce o valoare scazuta este negativa sau bearish.

Author: tradinggear.ro
Accesări: 279
volatilitate

volatilitate – o masura statistica a dispersiei valorii unei actiuni sau a unui indice al unei piete. Volatilitatea poate fi masurata prin diferenta dintre diferite valori ale unei anumite actiuni sau a unui indice intr-o perioada de timp relativ scurta. Cu cat volatilitatea este mai mare cu atat mai riscanta este investitia in respectivul instrument financiar.

Author: tradinggear.ro
Accesări: 1262
volumul total al vanzarilor de vehicule

Total Vehicle Sales - volumul total al vanzarilor de vehicule - lansat de către Autodata Corp. masoara vanzarile de vehicule din Statele Unite. Acesta este considerat ca fiind un indicator de incredere al consumatorilor. O valoare ridicata este considerata pozitiva sau bullish pentru USD in timp ce o valoare scazuta este vazuta ca negativa sau bearish.

Author: tradinggear.ro
Accesări: 240