Dictionar Economic si Financiar

definitie... ce inseamna... termeni economici uzuali... explicatii pe inteles

  • Banca Transilvania, TLV este interesata in achizitia Bancii Romanesti......
Cauta termeni (expresiile sunt permise)
incepe cu contine termen exactasemanator cu
Termen Definitie
total debt to equity

Debt/ Equity - Total Debt to Equity (mrq) - datorii/ capitaluri proprii - datoria totala la capitaluri proprii - o masura a cat de indatorata este o companie 'levereged' calculata impartind datoriile sale la capitalul propriu. Acest raport indica ce proportie de capital propriu si datorie utilizeaza o companie pentru a-si finanta activele.

Author: tradinggear.ro
Accesări: 213
trade ballance

trade ballance - balanta comerciala - publicat de Biroul de Analiza economica - Bureau of Economic Analysis - si de US Census Bureau este o balanta intre exporturi si importuri de bunuri si servicii pe ansamblu. O valoare pozitiva arata excedent comercial in timp ce o valoare negativa indica deficit comercial. Este un eveniment care genereaza o anumita volatilitate pentru USD. In cazul in care se observa o balanta comerciala pozitiva in mod constant acest lucru ar trebui sa fie pozitiv sau bullish pentru USD.

Author: tradinggear.ro
Accesări: 194
trading

trade trading - 1. un concept economic de baza care implica mai multe parti participante la o negociere voluntara si apoi schimbul de bunuri sau servicii ale unei parti pe bunurile sau serviciile dorite ale altei parti. Aparitia banilor ca mijloc de schimb a permis comertului sa se desfasoare intr-o maniera mult mai simpla si eficienta in comparatie cu formele anterioare de comert cum ar fi trocul  bartering. 2. Pe pietele financiare  trading inseamna realizarea unei tranzactii care implica cumpararea si vanzarea unui instrument financiar.

Trading-ul nu este un fenomen nou. Tranzactiile care se intamplau intre oamenii primitivi au evoluat considerabil in timp cuvantul trading incluzand acum tranzactiile care care au loc pe cele mai evoluate piete financiare dar in final  trading-ul inseamna oferirea unui lucru in schimb pentru altul.

Author: tradinggear.ro
Accesări: 322
tragatorul

tragatorul - persoana care emite cecul si titularul contului bancar.

Author: tradinggear.ro
Accesări: 221
tranzactia hedging

tranzactia hedging - tranzactia de acoperire - este un tip de tranzactie care limiteaza riscul de investitie utilizand instrumentele financiare derivate cum ar fi optiunile si contractele futures. Tranzactiile hedging achizitioneaza pozitii opuse in piata pentru a asigura un anumit castig sau pierdere pe o tranzactie. Tranzactiile de acoperire sunt folosite de managerii de portofoliu pentru a reduce riscul de portofoliu de volatilitate si a asigura profitul.

Author: tradinggear.ro
Accesări: 197
tranzactii cu informatii privilegiate

tranzactii cu informatii privilegiate - insider transactions - actiunile companiei au fost fie cumparate fie vandute de catre propriul sau management. Valoarea indicatorului reprezinta modificarea procentuala a detinerilor totale ale managementului.

Author: tradinggear.ro
Accesări: 234