Dictionar Economic si Financiar

definitie... ce inseamna... termeni economici uzuali... explicatii pe inteles

  • Banca Transilvania, TLV este interesata in achizitia Bancii Romanesti......
Cauta termeni (expresiile sunt permise)
incepe cu contine termen exactasemanator cu
Termen Definitie
sale and lease-back

sale and lease-back - mecanismul acestui tip de leasing presupune ca o persoana fizica sau juridica vinde un bun unei societati de leasing cu scopul de a-l lua imediat in leasing fara ca acesta sa intre efectiv in posesia societatii de leasing.

In cele mai multe cazuri solicitantii acestui tip de finantare se confrunta cu probleme de lichiditate pe care le rezolva astfel iar bunul ramane in posesia lor.

Author: tradinggear.ro
Accesări: 227
Santa Claus Rally

Santa Claus Rally - o crestere a preturilor instrumentelor financiare care apare adesea in saptamana dintre Craciun si Anul Nou. Exista numeroase explicatii pentru acest fenomen Santa Claus Rally inclusiv pe considerente fiscale fericirea de pe burse oamenii care investesc primele de Craciun si faptul ca de obicei pesimistii sunt in vacanta in aceasta saptamana.

Author: tradinggear.ro
Accesări: 183
scalping

scalping1. Strategie de tranzactionare in care marfuri sau alte instrumente financiare sunt cumparate si vandute in cursul unei sedinte de tranzactionare pentru un profit mic obtinut intra-day rareori pastrand o pozitie deschisa pana a doua zi. 2. Incercarea de a obtine mari beneficii financiare de pe urma deficitului unui bun prin tezaurizarea lui. 3. Raspandirea de informatii favorabile dar false despre un bun sau o actiune pentru a stimula cererea si apoi vanzarea lui. Se mai numeste 'pumping' sau 'dumping'.

Author: tradinggear.ro
Accesări: 236
schimbari in ocuparea fortei de munca ADP

ADP Employment Change - ADP schimbari in ocuparea fortei de munca - publicat de Automatic Data Processing Inc. este o masura a schimbarii numarului de persoane angajate in SUA. In general o crestere a acestui indicator are implicatii pozitive pentru cheltuielile de consum care stimuleaza cresterea economica. Deci o valoare ridicata este vazuta in mod traditional ca fiind pozitiva sau bullish pentru USD in timp ce o valoare scazute este vazuta ca fiind negativa sau bearish.

Author: tradinggear.ro
Accesări: 198
scrisoarea de garantie bancara

scrisoarea de garantie bancara - garantia bancara - reprezinta un angajament irevocabil in scris asumat de catre o banca in favoarea unei persoane denumita beneficiar de a plati acestuia o suma de bani in cazul in care o alta persoana denumita ordonator in contul careia se emite garantia nu a onorat o anumita obligatie asumata printr-un contract fata de beneficiarul garantiei.

Author: tradinggear.ro
Accesări: 198
security

security - instrument financiar care reprezinta proprietatea unei pozitii intr-o companie tranzactionata public pe o bursa de valori; o relatie a unui creditor cu un organism guvernamental; o relatie cu o corporatie bond; sau drepturile la o proprietate reprezentate de o optiuneSecurity este un instrument financiar fungibil negociabil care reprezinta un anumit tip de valoare financiara. Compania sau entitatea care emite garantia  security este cunoscuta sub numele de emitent.

Author: tradinggear.ro
Accesări: 181