Dictionar Economic si Financiar

definitie... ce inseamna... termeni economici uzuali... explicatii pe inteles

  • Banca Transilvania, TLV este interesata in achizitia Bancii Romanesti......
Cauta termeni (expresiile sunt permise)
incepe cu contine termen exactasemanator cu
Termen Definitie
P/ B - price-to-book ratio

P/ B - price-to-book ratio - raportul pret la valoare nominala - un raport utilizat pentru a compara valoarea de piata a unei actiuni cu valoarea sa nominala. Se calculeaza prin impartirea pretului de inchidere actual la valoarea contabila din ultimul trimestru pe actiune.

Author: tradinggear.ro
Accesări: 303
parteneriat

parteneriat – o organizatie condusa si operata de doua sau mai multe persoane. Toti propietarii sunt egali si responsabili de creantele afacerii.

Author: tradinggear.ro
Accesări: 296
payout ratio

payout ratio - raportul de plata a compensatiilor - este proportia veniturilor platite drept dividende catre actionari de obicei exprimat ca si procent. Raportul de plata a compensatiilor - payout ratio - poate fi de asemenea exprimat ca si raport dintre dividende platite functie a fluxului de numerar - cash flow. Raportul de plata a compensatiilor reprezinta o valoare financiara cheie utilizata pentru a determina viabilitatea platii dividendelor unei companii. Un raport de plata a compensatiilor - payout ratio - inferior este in general de preferat unui raport de plata a compensatiilor mai mare un raport de plata a compensatiilor mai mare de 100% indicand ca acea companie plateste dividende mai mari decat venitul sau net.

Raportul payout ratio se calculeaza dupa cum urmeaza:

payout ratio = dividend per actiune (DPS) / rezultatul pe actiune (sau castig pe actiune)(EPS).

Mai este cunoscut si sub denumirea de 'raport de distribuire a dividendelor'.

Author: tradinggear.ro
Accesări: 300
PEG Ratio

Price/ Earnings To Growth - PEG Ratio - raportul pret/ castiguri la crestere este raportul pret la castiguri al activului impartita la rata de crestere a castigurilor sale pe o perioada de timp specificata. Raportul PEG este utilizat pentru a determina valoarea unui activ luand in considerare cresterea castigurilor companiei si este considerat ca ofera o imagine mai completa decat raportul P/ E. In timp ce un raport P/ E poate face ca un activ sa para bun de achizitionat includerea factorului rata de crestere a companiei in calculul PEG poate oferi o imagine de ansamblu total diferita. Cu cat raportul PEG este mai mic cu atat performanta activului poate fi subevaluata datorita performantelor castigurilor sale.

Raportul PEG se calculeaza in urmatorul mod:

Raportul P/ E ÷ Cresterea anuala EPS.

Author: tradinggear.ro
Accesări: 316
piata de capital

piata de capital – piata pe care se vand si se cumpara actiuni si titluri de creantaPiata de capital este puntea dintre furnizorii de capital economii si investitii ale investitorilor de retail (micii investitori) si investitorii institutionali si utilizatorii de capital companii sau institutii guvernamentale. Piata de capital este vitala pentru functionarea economiei deoarece capitalul este elementul central pentru generarea productiei industriale.

Author: tradinggear.ro
Accesări: 624
piata futures

piata futures/ futures market - este o piata financiara unde se pot tranzactiona contracte futures standardizate.

Author: tradinggear.ro
Accesări: 368