Dictionar Economic si Financiar

definitie... ce inseamna... termeni economici uzuali... explicatii pe inteles

  • Banca Transilvania, TLV este interesata in achizitia Bancii Romanesti......
Cauta termeni (expresiile sunt permise)
incepe cu contine termen exactasemanator cu
Termen Definitie
NASDAQ

NASDAQ - 'National Association of Securities Dealers Automated Quotations' - piata electronica de valori mobiliare din SUA care coteaza preturile printr-o retea de calculatoare si permite brokerilor sa efectueze tranzactii online sau telefonic. Deoarece nu exista nici un schimb fizic implicat  NASDAQ este o piata OTC. Indicele NASDAQ Composite Index  acopera toate instrumentele tranzactionate pe aceasta piata iar cotatiile sale sunt publicate in paginile financiare ale celor mai multe ziare din SUA.

Author: tradinggear.ro
Accesări: 235
nota

note - nota - este o garantie financiara care are in general un termen mai lung decat o factura si un termen mai scurt decat un bond obligatiune. Cu toate acestea durata unei 'note' poate varia in mod semnificativ si nu se poate incadra intotdeauna in aceasta clasificare. Notele sunt similare cu obligatiunile in sensul ca ele sunt vandute deasupra sau sub valoarea lor nominala se efectueaza plati de dobanzi regulate si au un termen specificat pana la scadenta.

Author: tradinggear.ro
Accesări: 230
NPL

NPL - 'Nonperforming Loan' - 'Credite neperformante' - o suma suma de bani imprumutata pe care debitorul nu a efectuat platile sale programate pentru cel putin 90 de zile. Un credit neperformant/ imprumut neperformant NPL este fie in default fie aproape de a fi in default. Odata ce un credit este neperformant sansele ca acesta sa fie rambursat in intregime sunt considerate substantial mai mici. In cazul in care debitorul incepe sa efectueze din nou plati pe un credit neperformant acesta devine credit reperformant chiar daca debitorul nu a prins toate platile ratate.

Author: tradinggear.ro
Accesări: 255
Numarul de instalatii de foraj petrolier Baker Hughes

Baker Hughes US oil rig count - Numarul de instalatii de foraj petrolier Baker Hughes - este un barometru important de afaceri pentru industria de foraj si furnizorii sai. Atunci cand instalatiile de foraj sunt active acestea consuma produse si servicii realizate de industria de servicii petroliere. Numarul de instalatii de foraj active actioneaza ca un indicator de varf al cererii de produse utilizate in foraj completare producere si prelucrare de hidrocarburi. Acest caz particular reprezinta numarul de instalatii de foraj exclusiv pentru petrol.

Author: tradinggear.ro
Accesări: 201