Dictionar Economic si Financiar

definitie... ce inseamna... termeni economici uzuali... explicatii pe inteles

  • Banca Transilvania, TLV este interesata in achizitia Bancii Romanesti......
Cauta termeni (expresiile sunt permise)
incepe cu contine termen exactasemanator cu
Termen Definitie
IEA

IEA International Energy Agency  Agentia Internationala a Energiei  AIE a fost fondata in 1973 - 1974 in timpul unei crize a petrolului pentru a contribui la asigurarea securitatii energetice pentru tarile membre. Principala sarcina a AIE este de a veghea asupra politicilor privind securitatea energetica dezvoltarea economica si protectia mediului.

Author: tradinggear.ro
Accesări: 241
IFRS

IFRS - 'International Financial Reporting Standards' - Standardele Internationale de Raportare Financiara  IFRS reprezinta un set de standarde internationale de contabilitate care atesta modul in care ar trebui raportate anumite tipuri de tranzactii si alte evenimente in situatiile financiare. IFRS sunt emise de Consiliul pentru Standarde Internationale de Contabilitate si precizeaza exact cum ar trebui contabilii sa isi mentina si raporteze conturile. IFRS au fost stabilite pentru a avea un limbaj comun de contabilitate astfel incat afacerile si conturile sa poata fi intelese de la o companie la alta si de la o tara la alta.

Author: tradinggear.ro
Accesări: 263
IHS Inc

IHS Inc - este o companie care ofera informatii si analize pentru a sprijini procesul de luare a deciziilor in afaceri si a guvernelor in industri precum aerospatiala de securitate si aparare automobile chimice energie maritim si tehnologie.In ultimul deceniu IHS Inc a achizitionat urmatoarele companii: Jane's Information Group Cambridge Energy Research Associates (CERA) Global Insight si John S. Herold Inc. In 2010 IHS a cumparat iSuppli si  Screen Digest in 2012 Displaybank si IMS Research iar in 2013 Polk si Carfax.

IHS este pe piata din 1959 si este tranzactionata public pe New York Stock Exchange NYSE din 2005.

Author: tradinggear.ro
Accesări: 199
Importuri

Importuri - Importurile unei tari reflecta valoarea bunurilor si serviciilor care au fost cumparate dintr-o alta tara. Este una din cele doua componente ale balantei comerciale a unei tari - exporturile reprezentand cealalta componenta. Datele despre Importuri ofera indicii importante cu privire la competitivitatea economica, presiunile inflationiste, cererea pentru bunuri externe si presiunile asupra monedei locale. Valoarea Importurilor reprezinta o data importanta atat in calcularea Balantei Comerciale cat si a Contului Curent. Importurile sunt analizate de cele mai multe ori in legatura cu Exporturile, rareori fiind analizate separat.

Author: tradinggear.ro
Accesări: 219
Importurile luna-la-luna

Imports (MoM) - Importurile (luna-la-luna) - importurile de bunuri si servicii lansat de Statistiches Bundesamt Deutschland este format din tranzactii de bunuri si servicii - achizitii troc donatii sau transferuri de la rezidenti sau nerezidenti.

Author: tradinggear.ro
Accesări: 206
incasso documentar

incasso-ul documentar - metoda de decontare in care exportatorul solicita bancii sale sa incaseze contravaloarea bunurilor exportate contra eliberarii documentelor aferente. Banca exportatorului remite documentele bancii importatorului pentru plata la vedere sau la o scadenta determinata. Documentele vor include o cambie trasa de exportator asupra importatorului pentru suma de bani incrisa in factura.

In cazul incasso-ului documentar  cambia reprezinta de fapt cererea de plata.

Incasso ca modalitate de plata este reglementat prin documentul intitulat 'Reguli uniforme privind incasso-urile' cunoscut si sub denumirea de Publicatia 522 document elaborat de Camera Internationala de Comert si Industrie de la Paris in anul 1994.

Author: tradinggear.ro
Accesări: 270