Dictionar Economic si Financiar

definitie... ce inseamna... termeni economici uzuali... explicatii pe inteles

  • Banca Transilvania, TLV este interesata in achizitia Bancii Romanesti......
Cauta termeni (expresiile sunt permise)
incepe cu contine termen exactasemanator cu
Termen Definitie
gajul cu deposedare

gajul cu deposedare - amanet - presupune depunerea la banca a bunului adus drept garantie. Acest tip de gaj se utilizeaza pentru bunurile mobile de volum mic si valoare mare (metale si pietre pretioase tablouri hartii de valoare-actiuni obligatiuni certificate de depozit etc).

Author: tradinggear.ro
Accesări: 191
gajul fara deposedare

gajul fara deposedare  - presupune ca bunul ce constituie obiectul gajului ramane in continuare in posesia debitorului. Acest tip de gaj se practica pentru bunurile voluminoase - autoturisme aparate electrocasnice sau pentru bunuri legate de pamant - recolte utilaje instalatii de lucru.

Author: tradinggear.ro
Accesări: 234
gap

gap – “ruptura” “decalaj” o pauza intre preturi pe grafic cauzata de o mutare brusca a pretului unui instrument financiar in sus sau in jos fara ca nici o tranzactie sa se execute in acel interval de pret. Gap-urile pot fi cauzate de miscari normale ale pretului schimbarea opiniei analistilor aparitia unei stiri sau publicarea rezultatelor financiare.

Author: tradinggear.ro
Accesări: 623
GDR

GDR - Depozitarul de Primire Global ''Global Depositary Receipt'' -1. Certificat bancar emis in mai multe tari pentru actiuni la o companie straina. Actiunile sunt tinute intr-o sucursala straina a unei banci internationale. Actiunile sunt tranzactionate ca si actiunile din piata interna dar sunt oferite spre vanzare la nivel international prin intermediul a diferite filiale bancare. 2. Instrument financiar folosit de unele piete de capital pentru a mobiliza capital denominat in euro sau dolari americani.

Author: tradinggear.ro
Accesări: 241
girarea

girarea - operatiunea prin care se transmit o data cu remiterea si toate drepturile rezultate din cec.

Author: tradinggear.ro
Accesări: 201
globalizarea

globalizarea – miscarea la mivel mondial spre integrarea economica financiara a comertului si a comunicatiilor. Globalizarea implica deschiderea perspectivelor locale si nationaliste spre o perspectiva mai larga a unei lumi interconectate si interdependente cu libera circulatie a capitalurilor bunurilor si serviciilor dincolo de granitele nationale. Totusi nu include libera circulatie a fortei de munca care asa cum au sugerat unii economisti ar afecta economiile mici si fragile daca s-ar aplica fara discriminare.

Author: tradinggear.ro
Accesări: 189