Dictionar Economic si Financiar

definitie... ce inseamna... termeni economici uzuali... explicatii pe inteles

  • Banca Transilvania, TLV este interesata in achizitia Bancii Romanesti......
Cauta termeni (expresiile sunt permise)
incepe cu contine termen exactasemanator cu
Termen Definitie
Daylight Saving Time

Daylight Saving Time - Ora de Vara - este numita 'ora de vara' sau 'daylight saving time'. Cesurile sunt date inainte cu 1 ora.

Author: tradinggear.ro
Accesări: 301
decizia BCE de rata a dobanzii

ECB interest rate decision - decizia BCE de rata a dobanzii - este anuntul Bancii Centrale Europene. De obicei in cazul in care BCE este hawkish cu privire la perspectivele inflationiste ale economiei si ridica ratele dobanzilor este pozitiv sau bullish pentru EUR. In cazul in care BCE are o viziune dovish asupra economiei europene si mentine rata in curs a dobanzii sau reduce rata dobanzii aceasta este perceputa negativ sau bearish pentru EUR.

Author: tradinggear.ro
Accesări: 279
Declaratia de Politica Monetara a BCE

ECB Monetary Policy Statement - Declaratia de Politica Monetara a BCE - ca urmare a deciziilor de politica monetara a BCE presedintele BCE ofera o conferinta de presa privind politica monetara. Comentariile sale pot influenta volatilitatea EUR si pot determina un trend pozitiv sau negativ pe termen scurt. Daca punctul sau de vedere este hawkish acesta este considerata pozitiv sau bullish pentru EUR in timp ce daca opinia sa este dovish atunci este considerata negativa sau bearish pentru EUR.

Author: tradinggear.ro
Accesări: 306
Declaratii Lunare despre Buget

Monthly Budget Statement - Declaratii Lunare despre Buget - publicate de Serviciul de Management Financiar - Financial Management Service - rezuma activitatile financiare ale entitatilor federale si Bancile Rezervei Federale. O declaratie bugetara pozitiva unde veniturile depasesc cheltuielile bugetare este considerata pozitiva sau bullish pentru USD. Pe de alta parte o imagine negativa deficit care indica datorie publica este vazuta bearish.

Author: tradinggear.ro
Accesări: 281
deficit

deficit - situatia omniprezenta in piete in care ori sunt prea putine bunuri comparativ cu cererea pentru acestea ori potentialii lor cumparatori dispun de prea putin bani.

Author: tradinggear.ro
Accesări: 298
deficitul de cont curent

deficitul de cont curento masura a comertului unei tari unde valoarea bunurilor si a serviciilor importate excede valoarea bunurilor si serviciilor exportate. Contul curent include deasemenea venitul net precum dobanzi si dividende precum si transferurile cum ar fi ajutoarele straine desi aceste componente tind sa contribuie cu un procent mai mic decat importurile si exporturile. Contul curent este calculul tranzactiilor externe ale unei tari si impreuna cu contul de capital este o componenta a balantei de plati a unei tari.

Author: tradinggear.ro
Accesări: 3345