Dictionar Economic si Financiar

definitie... ce inseamna... termeni economici uzuali... explicatii pe inteles

  • Banca Transilvania, TLV este interesata in achizitia Bancii Romanesti......
Cauta termeni (expresiile sunt permise)
incepe cu contine termen exactasemanator cu
Termen Definitie
cambia

cambia - este un titlu de credit sub semnatura privata care pune in legatura in procesul crearii sale trei persoane: tragatorul  trasul si beneficiarul. Titlul este creat de tragator in calitate de creditor care da ordin debitorului sau numit tras sa plateasca o suma fixata la o data determinata in timp fie unui beneficiar fie la ordinul acestuia din urma.

Author: tradinggear.ro
Accesări: 203
capacitatea neta de finantare a persoanelor fizice

net lending to individuals (MoM) - capacitatea neta de finantare a persoanelor fizice (luna-la-luna) - Creditarea Neta a Persoanelor Fizice din Marea Britanie UK Net Lending to Individuals - pubilcata de Banca Angliei este o masura lunara a ratelor de crestere sumele restante si modificarile in totalul imprumuturilor persoanelor fizice impartite in credite garantate cu locuinte si credite de consum. Aceasta arata o imagine de ansamblu daca consumatorii sunt dispusi sau nu sa cheltuiasca bani. O valoare ridicata este pozitiva sau bullish pentru GBP in timp ce o cifra scazuta este vazuta ca fiind negativa sau bearish.

Author: tradinggear.ro
Accesări: 194
castigul salarial mediu pe ora

Average Hourly Earnings (MoM)/ (YoY) - castigul salarial mediu pe ora (luna-la-luna)/ (an-la-an) - publicat de Departamentul Muncii al SUA - US Departament of Labor - este un indicator semnificativ al costului fortei de munca al inflatiei si al flexibilitatii pietei de munca. Consiliul Rezervei Federale acorda o atentie deosebita acestui indicator la stabilirea ratelor dobanzilor. O valoare ridicata este de asemenea pozitiva sau bullish pentru USD in timp ce o valoare scazuta este vazuta negativ sau bearish.

Author: tradinggear.ro
Accesări: 199
cecul

cecul - este un instrument de plata emis (completat) de tragator care in limita disponibilului existent in cont da un ordin neconditionat bancii adica trasului sa plateasca la prezentare o suma determinata unei terte persoane adica beneficiarului.

Author: tradinggear.ro
Accesări: 213
cecul barat

cecul barat - are inscrise pe fata doua linii paralele oblice aceasta insemnand ca beneficiarul va trebui sa recurga la serviciile unei banci pentru incasarea in cont a sumei inscrise pe cec.

Bararea poate fi:

  1. generala - atunci cand nu se specifica nici o mentiune intre cele doua linii (poate fi incasat prin intermediul oricarei banci);
  2. speciala - atunci cand intre cele doua linii se specifica denumirea bancii la care se poate incasa;

Bararea generala poate fi transformata in barare speciala dar nu si invers.

Author: tradinggear.ro
Accesări: 222
cecul certificat

cecul certificat - este cecul prin intermediul caruia banca (trasul) confirma pe cec existenta disponibilului necesar efectuarii platii iar persoana care a emis cecul (tragatorul) nu mai poate retrage fonduri din contul sau pana la expirarea perioadei de prezentare.

Author: tradinggear.ro
Accesări: 223