Dictionar Economic si Financiar

definitie... ce inseamna... termeni economici uzuali... explicatii pe inteles

  • Banca Transilvania, TLV este interesata in achizitia Bancii Romanesti......
Cauta termeni (expresiile sunt permise)
incepe cu contine termen exactasemanator cu
Termen Definitie
bail-in

bail-in - in actualele propuneri un bail-in are loc inainte de faliment. Autoritatile de reglementare ar avea puterea de a impune pierderi detinatorilor de obligatiuni lasandu-i pe alti creditori de statura similara neatinsi cum ar fi instrumentele financiare derivate contrapartide.

Author: tradinggear.ro
Accesări: 230
Balanta Comerciala

Balanta Comerciala - a unei tari reflecta diferenta dintre exporturile si importurile de bunuri si servicii. Aceasta este una dintre cele mai importante componente ale Balantei de Plati si furnizeaza indicii pretioase cu privire la presiunile asupra monedei nationale. O Balanta Comerciala pozitiva - surplus - indica faptul ca exporturile sunt mai mari decat importurile. Atunci cand importurile depasesc exporturile spunem ca exista un deficit comercial. Datorita faptului ca bunurile straine sunt cumparate folosind moneda straina, deficitele comerciale reflecta faptul ca moneda locala iese din tara. Astfel de iesiri de valuta pot conduce la o depreciere naturala a monedei, in afara cazului in care intrarile de capital sunt mai ridicate - intrarile de capital sub forma investitiilor, FDI- strainii investesc in piata de capital, obligatiuni sau piata imobiliara. In esenta, din punct de vedere fundamental deficitele pot conduce la o depreciere a monedei.

Author: tradinggear.ro
Accesări: 710
Balanta Comerciala Totala/ Bunuri non-UE

Total/ Goods/ non-EU Trade Balance - Balanta Comerciala Totala/ Bunuri non-UE - balanta comerciala eliberata de Statistica Nationala - National Statistics - este un bilant intre exporturi si importuri de bunuri. O valoare pozitiva indica excedent comercial in timp ce o valoare negativa indica deficit comercial. Este un eveniment care genereaza volatilitate pentru GBP. In cazul in care exista o cerere constanta pentru exporturile din Marea Britanie cresterea balantei comerciale este pozitiva si ar trebui sa se transforme intr-o crestere bullish pentru GBP.

Author: tradinggear.ro
Accesări: 210
Banca Centrala Europeana

Banca Centrala Europeana - este responsabila pentru sistemul monetar din Uniunea Europeana (UE) si a monedei Euro. Banca Centrala Europeana s-a format in iunie 1998 in Germania si conlucreaza cu fiecare banca centrala a fiecarui stat membru UE pentru a mentine stabilitatea preturilor in Uniunea Europeana. BCE este responsabila de politica monetara de la intai ianuarie 1999 de cand a fost adoptata moneda Euro. Printre responsabilitatile BCE se numara: formularea politicii monetare desfasurarea schimbului valutar mentinerea rezervelor monetare autorizarea emiterii de bancnota.

Author: tradinggear.ro
Accesări: 241
banci panou

banci panou - denumirea data grupului de banci care contribuie la EURIBOR. Acest grup este format din cei mai mari participanti din cadrul pietei monetare euro. Banca panou conforma cotatii zilnice ale ratelor dobanzilor pe care bancile le ofera unele alteia pentru creditele overnight. Cifra rezultanta  EURIBOR este utilizata ca o rata de referinta pentru obligatiuni  swap-uri credite si alte instrumente.

Author: tradinggear.ro
Accesări: 252
barter

barter troc - comercializarea de bunuri  sau servicii intre doua sau mai multe parti fara utilizarea banilor. De barter beneficiaza persoane companii si tari care vad un beneficiu reciproc in schimbul de bunuri si servicii mai degraba decat in utilizarea numerarului. Barter-ul  trocul permite celor care nu au numerar sa obtina bunuri si servicii.

Author: tradinggear.ro
Accesări: 196